Bakan Yerlikaya: Güçlü aile şart
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aile yapısının korunmasının Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, "Aile yapımızı tehdit eden her türlü ideolojiye karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz" dedi.
Aile Yapısının Güçlendirilmesi İçin Ortak Mücadele Vurgusu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Kurulu 1. Toplantısı"nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aile yapısının korunmasının ve güçlendirilmesinin toplum için temel bir gereklilik olduğunun altını çizdi. Yerlikaya, "Milletimizin temel dayanağı olan aile yapımızı korumak hepimiz için hayati önem taşıyor. Ancak küreselleşmenin aile kurumuna karşı yarattığı tehditler ciddi boyutlara ulaşmış durumda" ifadelerini kullandı.
"Güçlü Bir Türkiye İçin Güçlü Aile Şart"
Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin güçlü geleceğinin sağlam bir aile yapısıyla mümkün olacağını belirtti. Kültürel değerlere aykırı ideolojilere karşı gençleri korumanın önemli bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Yerlikaya, "Tarihi ve kültürel mirasımızı korumak adına aile yapımıza zarar verebilecek her türlü tehditle mücadelemiz sürecek. Büyük ve güçlü Türkiye'nin geleceği ancak güçlü bir aile yapısıyla mümkün olacaktır" dedi.
İçişleri Bakanlığı'na Ailenin Güçlendirilmesi Konusunda Önemli Görevler
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" doğrultusunda İçişleri Bakanlığı'nın sorumluluklarını aktardı. Yerlikaya, "Afete Hazır Aile Eğitimlerinin yaygınlaştırılması, afet bilinci eğitimlerinin mahalle muhtarları ve apartman yöneticilerine verilmesi, kolluk personeline aile ve sosyal hizmet temelli derslerin sunulması gibi faaliyetleri yürüteceğiz" dedi.
Afet Okuryazarlığı Eğitimi ve Aile Destek Çalışmaları
AFAD koordinasyonunda afet ve acil durumlara yönelik "afet okuryazarlığı" eğitim modülleri oluşturulacağını belirten Bakan Yerlikaya, bu kapsamda velilere yönelik afet farkındalığı programları düzenleneceğini söyledi. Yerlikaya ayrıca, "Aile içi şiddet ve aile düzenine karşı işlenen suçlara dair analiz çalışmaları, yabancı uyruklu ailelerin uyum süreçlerini desteklemek ve şehit ve gazi ailelerine psikososyal destek sağlamak gibi faaliyetleri de sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.
1 Milyondan Fazla Aileye Afet Bilinci Eğitimi Verildi
Bakanlık olarak aileleri tehdit eden unsurlara karşı koruyucu ve güçlendirici faaliyetleri aralıksız sürdürdüklerini söyleyen Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı: "1 milyon 830 bin 368 aileye Afet Bilinci Eğitimi verildi. Okullarda 3 milyon 223 bin 793 öğrenciye afet farkındalığı kazandırıldı. Ayrıca, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında ülkemiz genelinde bin 287 'Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Büro Amirliği' oluşturulmuş durumda."
Toplum ve Aile Huzuru İçin Kararlı Mücadele
Toplumun huzurunu bozacak her türlü unsura karşı duruşlarını sürdüreceklerini belirten Bakan Yerlikaya, "Aile yapımızı ve gençlerimizi tehdit eden zararlı akımlara karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Toplum ve aile huzurunu korumak adına mücadelemiz devam edecek" şeklinde konuştu.
Kaynak: