Bakanlık onaylı sertifika diyerek dolandırdılar

Bakanlık onaylı sertifika diyerek dolandırdılar

Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik operasyonda 16 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarına ilişkin yürüttükleri soruşturma kapsamında büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Ankara genelinde faaliyet gösteren şebeke, internet ve sosyal medya aracılığıyla "MEB Onaylı Bekçilik Sertifikası, Ceza İnfaz Koruma Sertifikası, Silahlı Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası ve kimliği, SRC belgesi" verme ve iş vaadiyle vatandaşları dolandırıyordu.

Operasyonda 16 Şüpheli Yakalandı

Eş zamanlı düzenlenen operasyon sonucunda 16 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Gerekli adli işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu operasyonla birlikte, sahte sertifika ve iş vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekenin büyük bir kısmı çökertilmiş oldu. Yetkililer, benzer dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Bakanlık onaylı sertifika diyerek dolandırdılar

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.