Balık Tezgâhlarında Hamsi Bolluğu Başladı

Balık Tezgâhlarında Hamsi Bolluğu Başladı

1 Eylül itibarıyla denizlerde av yasağının kalkmasının ardından, balık tezgâhlarında palamut bolluğunun yanı sıra hamsi de kendini göstermeye başladı. Trabzon Balık Halinde hamsinin kilo fiyatı 200-250 TL arasında değişiyor.

Denizlerde av yasağının sona ermesinin ardından, balıkçı tezgâhlarında bu yıl hamsinin normalden çok daha erken dönemde görülmesi, balıkçı esnaflarını umutlandırdı. Trabzon Balık Halinde hamsinin kilo fiyatı 200-250 TL arasında değişiyor. Balıkçılar, hamsinin palamut bolluğu döneminde tezgâhlarda yerini almasının, hamsinin geleceği açısından umut verici olduğunu belirtiyor.

Balık Tezgâhlarında Hamsi Bolluğu Başladı

Balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, "Bu sene palamudun bol olduğu dönemde ilk kez hamsi geldi. Hamsi Sinop'tan geliyor ve genelde küçük balıkçıların ağlarına takılan hamsi. İlk kez bu kadar erken geldi. Uzun yıllardır ilk kez palamutla birlikte hamsi gelmiş oldu. Fiyatı 200 TL. Genelde palamut bol olduğu zaman hamsi az olur. Hamsinin devam edip etmeyeceği konusunda şu an bir şey söylemek çok zor," şeklinde konuştu.

Balık Tezgâhlarında Hamsi Bolluğu Başladı

Hamsinin Geleceği ve Fiyatları Üzerine Tahminler

Balıkçı esnaflarından Ahmet Çoğalmış, "Hamsi ilk kez bu kadar erken geldi. Bu sene palamudun bolluğu var. İnşallah hamsi de bu bolluğu yaşayacağız. Genelde önceki yıllarda bu kadar erken görünmezdi," dedi. Çoğalmış, bu yıl hamsinin palamudaki bolluğun devamını sağlayarak, tüketicilere taze hamsi sunulmasını ümit ettiklerini belirtti.

Bu erken hamsi görünümü, balıkçılar ve deniz ürünleri severler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Hamsinin geleceği, palamut bolluğunun devamına bağlı olarak belirlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.