Banka Müdürü Seçil Erzan'a Yeni Dava: 20 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Banka Müdürü Seçil Erzan'a Yeni Dava: 20 Yıla Kadar Hapis Cezası İsteniyor

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun bulunduğu ünlü isimleri yüksek karlı fon vaadiyle dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, banka müdürü Seçil Erzan'ın tanınmış futbolcuların da aralarında bulunduğu birçok kişiyi dolandırdığı öne sürüldü. Erzan'ın, yüksek karlı ve güvenilir bir fon vaat ederek, aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu kişileri kandırdığı iddia ediliyor.

İddianamede Suçlamalar ve Cezalar

İddianamede, Seçil Erzan’ın nitelikli dolandırıcılık suçundan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Erzan’ın, müştekiler Mojtaba Haghani ve Süleyman Aslan’ı yüksek kar getirisi olan bir fon olduğu konusunda kandırarak, Haghani'den 200 bin dolar ve Aslan’dan 2 milyon dolar aldığı belirtiliyor. Ayrıca, Erzan’ın acil kredi ihtiyacı nedeniyle bu paraları tefecilikle elde ettiği de kaydedilmiş.

Haghani ve Aslan'ın Tefecilik Suçlamaları

İddianamede, Erzan’ın yanı sıra müştekiler Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani'nin de tefecilik suçuyla yargılanacağı ifade ediliyor. Erzan’ın, Aslan ve Haghani’den aldığı paraların faizli geri ödendiği, bu süreçte Aslan ve Haghani'nin de tefecilik yaptığı belirtiliyor.

Davanın Gelişmeleri ve Yargılama Süreci

Davanın yargılaması 4 Ekim tarihinde İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak. Seçil Erzan’ın yanı sıra, tefecilik suçundan Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani’ye de ayrı ayrı 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.