Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı: Tasarruf Tedbirleri ve Azalan İlan Potansiyeli Etkili Oldu

Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı: Tasarruf Tedbirleri ve Azalan İlan Potansiyeli Etkili Oldu

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, azalan ilan potansiyeli ve tasarruf tedbirleri gerekçesiyle büyükşehirlerdeki 28 şubesinden 13'ünü kapattı. Yaklaşık 100 personel en yakın şubelere nakledilirken, bazıları emeklilik dilekçesi verdi.

İletişim Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki büyükşehirlerde yer alan 28 şubesinden 13'ünü kapatma kararı aldı. Bu karar, resmi kurumların ilanlarının yayınlanmasında komisyon alarak gazete ve internet sitelerinde yayınlanmasını sağlayan kurumun son yıllarda azalan ilan potansiyeli ve tasarruf tedbirleri kapsamında alındı.

Kapatılan Şubeler ve Nakledilen Personel

Basın İlan Kurumu, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir, Balıkesir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Mersin, Kayseri, Şanlıurfa, Çorum ve Ordu'daki şube müdürlüklerini kapattığını duyurdu. Kapatılan şube müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 100 personelin kadrosu, en yakın şubelere nakledildi. Kurum bünyesinde toplamda yaklaşık 400 personel bulunmakta ve kapatılan şubelerde yaş ve çalışma günü dolan bazı personelin emeklilik dilekçelerini verdikleri öğrenildi.

Yeni Yapılanma ve Mevcut Şubeler

Son yapılanma çerçevesinde, basın ilan alan gazeteler ve internet siteleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Gaziantep, Konya, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Malatya, Van ve Tekirdağ şubelerine bağlı olarak ilan almayı sürdürecekler. Bu yapılanma ile birlikte, Basın İlan Kurumu'nun faaliyetleri daha merkezi bir yapıya kavuşmuş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.