Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor

Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi'nin düzenlediği "Üniversite Buluşmaları" kapsamında Selçuk Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi tarafından organize edilen "Üniversite Buluşmaları" kapsamında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Toplantı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve üniversite öğrencilerinin yoğun katılımıyla Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Başkan Altay'ı ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Konya'nın gelişimine büyük katkı sağlayan ve üniversitelerle her zaman iş birliğini destekleyen Başkanımızı ağırlamak bizim için gurur verici" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor

"Konya, Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor"

Selçuk Üniversitesi mezunu olan Uğur İbrahim Altay, öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, Konya'nın insanları nasıl etkilediğini anlattı. Altay, "Konya'ya ilk gelen öğrenciler genelde notlarını yükseltip gitmeyi planlar. Ancak zamanla şehir, sizi yavaş yavaş içine çeker, değiştirir ve dönüştürür. Konya'daki anılarınız hem zihninizde kalır hem de bu şehirde yaşamaya devam edersiniz" dedi. Konya’da 120 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğunu belirten Altay, şehrin insan kaynağına büyük katkı sağladıklarını vurguladı.

Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor

Gençler İçin Yoğun Çalışmalar

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Altay, "Gençlerimizin geleceğe hazırlanmaları konusunda yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu çabaların omurgasını ise Gençlik Meclisimiz oluşturuyor. Burada yer almanız, hem sizler hem de bizler için çok önemli" dedi.

Altay ayrıca gençlere, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı ve Genç Kültür Kart gibi projelerden yararlanmaları için çağrıda bulundu.

Başkan Altay: Konya Sizi Yavaş Yavaş İçine Çekiyor

"Şehrin Sokaklarında Dolaşın"

Başkan Altay, öğrencilere kampüs dışına çıkarak Konya'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmeleri tavsiyesinde bulundu. "10 bin yıldır şehir hayatını sürdüren bu kadim şehrin sokaklarında dolaşmanızı arzu ediyoruz" diyen Altay, İnce Minare, Karatay Medresesi, Alaaddin Camisi gibi önemli tarihi mekanları ziyaret etmelerini önerdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.