Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu

Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey’de düzenlenen UCLG 2024 Dünya Konseyi'nde önemli mesajlar verdi. Altay, barışın yerel düzeyde inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenen UCLG 2024 Dünya Konseyi, "Gelecek Nesiller Adına Yeni Bir Barış Gündemi" temasıyla gerçekleştiriliyor. Lahey'in Uluslararası Barış ve Adalet Şehri olarak 125. yıl dönümü ve mevcut UCLG yapılanmasının 20. yıl dönümü etkinliği kapsamında yapılan toplantılara Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay katılıyor.

Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu

Başkan Altay’dan Filistin’e Destek

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG-MEWA Başkanı Tayseer Abu-Sneineh ile yaptığı görüntülü görüşmede, İsrail'in El Halil'den çıkışına izin vermediği Abu-Sneineh'e desteklerini iletti. Altay, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Galant hakkında 20 Mayıs’ta verdiği tutuklama talebinin henüz sonuçlanmadığını belirtti. Başkan Altay, her platformda İsrail’in soykırımına dikkat çekeceğini ifade etti.

Barışın Temelleri Yerel Düzeyde Atılmalı

UCLG Dünya Konseyi Ana Tüzük Komitesi Toplantısı’na başkanlık eden Altay, barış inşası konusundaki görüşmelerde yerel liderlerin kritik bir rol üstlendiğini dile getirdi. "Barışın temellerinin yerel düzeyde, her gün, her yerde atılması gerektiğine inanıyoruz. Bu görüşmeler, uzun vadeli barışın sağlanması için gereklidir," diyen Altay, yerel yönetimlerin barış inşasında aktif rol oynaması gerektiğini vurguladı.

Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu

Masumların Çığlığına Dikkat Çekildi

Başkan Altay, dünya genelinde yaşanan kitlesel can kayıplarına ve insanlığa sığmayan muamelelere dikkat çekerek, "Masum bebeklerin cesetleri, bugün sessiz kalan dünyanın alnında kara bir lekedir," ifadelerini kullandı. Filistin, Lübnan ve Ukrayna gibi bölgelerde yaşanan insanlık dramına vurgu yaparak, barış inşa etme çabalarının devam etmesi gerektiğini belirtti.

Diyalog ve İşbirliği Önemli

Başkan Altay, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin yeni barış gündeminin hayata geçirilmesi için küresel diplomasi ve fon sağlamanın önemine dikkat çekti. "Aynı fikri paylaşmasak bile diyaloğu elden bırakmamamız gerekir," diyen Altay, yerel yönetimlerin barış, eşitlik ve insan hakları temelli bir geleceği inşa etmedeki rolünün kritik olduğunu vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.