Başkan İsmail Yetişkin’den ’cami satılıyor’ haberlerine açıklama

Başkan İsmail Yetişkin’den ’cami satılıyor’ haberlerine açıklama

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, SGK ile yapılan anlaşma kapsamında kamu taşınmazlarının vergi borçlarına karşılık devredilmesiyle ilgili çıkan iddialara açıklık getirdi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, 1 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen belediye meclis toplantısında, kamu taşınmazlarının SGK ile yapılan anlaşma kapsamında devredilmesine dair çıkan spekülasyonlara açıklık getirdi. Başkan Yetişkin, bu sürecin tamamen yasal bir çerçevede gerçekleştiğini vurgulayarak, Türkiye’de birçok belediyenin aynı yöntemi kullandığını hatırlattı.

"Satış Değil, Devir"

Başkan Yetişkin, sürecin satış değil, yasal bir devir olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu devir işlemi birçok belediyede uygulanmış ve kamu yararına hizmet etmiştir. Önerimiz de bu yerlerin satışı değil, yasal mevzuata uygun bir şekilde devri yönündedir. Bu, AK Partili belediyeler tarafından da geçmişte aynı şekilde uygulanmıştır.”

Diğer Belediyelerde Benzer Uygulamalar

Başkan Yetişkin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Tuzla ve Çekmeköy gibi birçok belediyenin de benzer taşınmazları vergi borçlarına karşılık hazineye devrettiğini belirtti. “Balıkesir Büyükşehir, Tuzla, Çekmeköy, Güngören ve Üsküdar gibi belediyeler, cami, okul ve sağlık ocağı gibi taşınmazları hazineye devretmiştir. Bu belgeler resmi olarak mevcuttur,” dedi.

"Kamu Yararına Hizmet Devam Edecek"

Yetişkin, kamu yararına hizmet eden bu taşınmazların devredilmesinin, başka bir yapıya dönüştürülmeyeceğini belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Taşınmazların, imar planlarında belirtilen amaçlar dışında kullanılması mümkün değildir. Bizim amacımız bu yerlerin kamu yararına uygun şekilde kullanılmasını sağlamak. Ancak bazı çevreler bunu farklı yansıtmakta ve yanlış algı yaratmaktadır.”

Halkın Doğru Bilgilendirilmesi Önemli

Başkan Yetişkin, halkın doğru bilgilendirilmesinin önemine değinerek, bu süreçte Seferihisar halkının çıkarlarını koruyacaklarını ve kamu yararına uygun adımlar atmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.