Başkan Öztürk’ten genç işsizliğine karşı saatlik çalışma önerisi

Başkan Öztürk’ten genç işsizliğine karşı saatlik çalışma önerisi

Türkiye'de genç işsizliği, özellikle 15-24 yaş arası NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler) grubu için büyük bir sorun haline geldi. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, bu soruna çözüm olarak saatlik çalışma modelini öneriyor.

Türkiye’nin genç işsizliği krizi, özellikle NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler) kategorisindeki gençler için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, bu soruna çözüm olarak esnek ve saatlik çalışma modeli önerisi ile dikkat çekiyor. Öztürk, "Gençlerin değişen yaşam tarzlarına uygun esnek çalışma modelleri iş gücüne dâhil olma süreçlerini hızlandıracak" dedi.

NEET Sorununa KOSAM’ın Raporu ve Çözüm Önerileri

Kalkınma Odaklı Stratejik Araştırmalar Merkezi (KOSAM) tarafından hazırlanan “Testi Kırılmadan NEET’lere Ne Yapılmalı? Saatlik Çalışma Çözüm Mü?” başlıklı rapor, NEET kategorisindeki gençlerin iş hayatına entegrasyonu konusunda önemli bilgiler sunuyor. KTO Başkanı Öztürk, raporda sunulan saatlik çalışma modelinin hem genç işsizliğiyle mücadelede hem de iş dünyasında köklü bir dönüşüm yaratmada önemli bir adım olacağını ifade etti.

neet.jpg

Esnek Çalışma Modelleri İşverenler ve Gençler İçin Fırsatlar Sunuyor

Öztürk, saatlik çalışma modelinin gençlerin işgücüne entegrasyonunu hızlandırırken, işverenlere de önemli avantajlar sunduğunu belirtti. “Gençler, kısa süreli işlere yöneliyor, bu da NEET gençler için yeni fırsatlar yaratıyor” diyen Öztürk, bu modelin hayata geçirilebilmesi için yasal çerçeve, sigorta sistemleri ve şeffaf vergilendirme gibi düzenlemelerin gerekliliğine dikkat çekti.

İş Hayatı ve Eğitim Arasında Köprü Kurulmalı

KTO Başkanı Öztürk, iş dünyası ile eğitim kurumları arasındaki iş birliğinin artırılmasının, gençlerin iş hayatına atılmasını kolaylaştıracağını vurguladı. Rapor, iş dünyası ve akademi arasında daha fazla entegrasyon sağlanarak gençlerin staj ve mentorluk programları ile iş hayatına hazırlanmasını önermektedir. Ayrıca, dijital okur-yazarlık ve beceri geliştirme programları gibi eğitim çözümleri de öneriler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.