Başkent'te binden fazla ev ve iş yeri su altında kaldı

Başkent'te binden fazla ev ve iş yeri su altında kaldı

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde büyük su baskınlarına neden oldu. Valilik, kuvvetli yağışlar için uyarıda bulunurken, ekipler müdahalelerini sürdürüyor.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Ankara Valiliği'nin 28, 29 ve 30 Nisan günleri için sağanak yağmur uyarısının ardından, akşam saatlerinde başlayan yağmur, birçok noktada ev ve iş yerlerini su altında bıraktı. Özellikle Yenimahalle ve Çankaya ilçelerinde etkili olan yağmur, binden fazla su baskını ihbarına neden oldu. Trafikte ise araçlar zor anlar yaşadı.

Alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle şehirdeki bazı yollar trafiğe kapatılırken, bazı araçlar ise biriken su nedeniyle yolda kaldı. Araçlarında mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için itfaiye, AFAD ve dalgıç polis ekipleri seferber oldu. Şiddetli yağmurun ardından Ankara Valisi Vasip Şahin, ekiplerin çalışmalarını takip etti ve açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin, tüm ekiplerin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Ankara'ya geçmiş olsun. Battı çıktı denilen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle yer yer tıkanmış vaziyette. Tüm ekiplerimiz sahada müdahalelere devam ediyor." dedi.

Bin 330 civarında su baskını ihbarı olduğunu ve 950'sine müdahale edildiğini söyleyen Şahin, "Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımıza en kısa zamanda ulaşmak hedefimiz. Bunun için arkadaşlarımız sahada canla başla çalışmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

Yağışların yarın da devam etmesi beklenirken, Vali Şahin, vatandaşların dikkatli olmalarını ve trafikte daha duyarlı davranmalarını istedi. Ekiplerin takviye edileceğini belirten Şahin, "Zararımız çok büyük" diyen mağdurlar için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler