Başkent’te Sanayi ve Teknoloji Çalışmaları Ele Alındı

Başkent’te Sanayi ve Teknoloji Çalışmaları Ele Alındı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara Sanayi Odası'nı (ASO) ziyaret ederek sanayicilerle bir araya geldi. Toplantıda, Ankara’nın sanayi ve teknoloji yatırımları ile ilgili önemli adımlar değerlendirildi.

Bakan Murat Kurum, 60 yıllık köklü geçmişe sahip ve yaklaşık 10 bin üyesi bulunan ASO’yu ziyaret etti. ASO Meclis Başkanı Celal Koloğlu ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ankaralı sanayicilerin de katıldığı toplantıda, Başkent’te sanayinin gelişmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ankara Sanayi Odası’nda başkentimizin ve ülkemizin kalkınmasında büyük katkılar sunan sanayicilerimizle bir araya geldik. Yeni sanayi alanları, fuar merkezinin bir an önce bitirilmesi ve kentsel dönüşüm başta olmak üzere istihdam ve teknoloji odaklı yatırımları da ele aldık. İş dünyamızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesinde ASO'nun Faaliyetleri

Toplantıda ASO Başkanı Seyit Ardıç da söz alarak, Bakan Kurum’un 6 Şubat depremleri sonrası yürüttüğü kentsel dönüşüm faaliyetlerini takdir ettiklerini belirtti. Ardıç, ASO'nun deprem bölgesine yönelik çalışmalarına değinerek, “Hatay’da tam donanımlı 300 konteynerden oluşan ilk konteyner kenti, ASO Yaşam Merkezi adıyla çok kısa sürede hayata geçirdik. Ankaralı sanayicilerimizin destekleriyle depremden etkilenen diğer bölgelerle birlikte toplamda 500’e yakın konteyneri depremzedelerimizin kullanımına sunduk” dedi. Ayrıca, sanayi tesislerinin yeniden faaliyete geçmesi için “Tersine Göç” kampanyasını başlattıklarını vurguladı.

Ankara'da Yeni Sanayi Bölgeleri ve Teknoloji Üssü

ASO Başkanı Ardıç, son dönemde Marmara Bölgesi’ndeki yatırımcılardan Ankara’da sanayi arazisi tahsisi konusunda birçok talep aldıklarını belirtti. Yeni genişleme sahalarının açılmasının önemine dikkat çeken Ardıç, Ankara'da Geri Dönüşüm İhtisas OSB kurulması gerektiğini ifade etti. Bu OSB’nin sanayi bölgelerine yakın olmasının önemine de vurgu yaptı. Ardıç, “Türkiye’de ilk olacak böyle bir OSB için Bakanımız Sayın Murat Kurum’un sağlayacağı destek bizler için çok önemli” dedi.

Yüksek Teknolojili İhracat ve Yeşil Dönüşüm

ASO’nun Ankara'nın Dış Ticaret Analizi ve Teknolojik Boyut Çalışma Raporu'na da değinen Ardıç, Ankara'nın yüksek teknoloji ihracatı oranının yüzde 13 olduğunu ve bu oranının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirtti. Ayrıca, Ankara Teknoloji Üssü’nün kurulması için çalışmalara başladıklarını ifade etti. “Malıköy’den Sincan’a uzanan sanayi havzasının odağında ve 5 büyük OSB’nin ortasında konumlanacak Ankara Teknoloji Üssü, başkentimizin teknolojiye dayanan yüksek katma değerli üretimini daha üst seviyelere çıkaracaktır” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.