Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

2014 yılında envantere giren ve 10.000 saatlik uçuş süresini başarıyla tamamlayan Bayraktar TB2 S5 İHA, hizmet dışı bırakılarak gövde ömrü araştırma uçağı olarak kullanılacak.

Bayraktar TB2 filosunun 2014 yılında envantere giren ve S5 kuyruk numaralı insansız hava aracı (İHA), 10.000 saatlik uçuş süresini başarıyla tamamladı. Bu süre boyunca çeşitli askeri operasyonlarda görev alan S5 İHA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hizmetinde önemli bir yer tuttu. Gövde ömrünü tamamlayan S5 İHA, Baykar tarafından eğitim ve test uçuşlarında kullanılmak üzere gövde ömür devri araştırma uçağı olarak görevlendirildi.

Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

Yeni Nesil Bayraktar TB2 SİHA Kara Kuvvetleri'ne Teslim Edildi

S5 İHA'nın yerine, Baykar tarafından üretim hattından yeni çıkan ve son teknolojiyle donatılan T510 kuyruk numaralı Bayraktar TB2 SİHA, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na hediye edildi. Bayraktar TB2 İHA’lar, yüksek yerlilik oranı ve gelişmiş teknolojik kabiliyetleriyle Türk savunma sanayisinde öncü bir rol oynuyor.

Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

10.000 Saatlik Uçuş Süresi

Bayraktar TB2 S5 İHA, 2014 yılından bu yana 10.000 saatlik uçuş süresini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Hendek Operasyonları, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekâtları başta olmak üzere birçok kritik operasyonda görev aldı ve 750’den fazla sorti gerçekleştirdi.

Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

Törenle Veda Edildi

S5 İHA'nın görevine veda etmesi dolayısıyla İstanbul’daki Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve birçok üst düzey yetkili katıldı. Törende konuşan Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 S5 İHA’nın 10.000 uçuş saatini tamamlayan ilk hava aracı olduğunu belirtti.

Bayraktar TB2 S5 İHA Gövde Ömrünü Tamamladı

Bayraktar TB2 SİHA'ların Başarıları

Bayraktar TB2 SİHA'lar, hem yurt içinde hem de yurt dışında terörle mücadele ve çeşitli operasyonlarda gösterdiği üstün performans ile dikkat çekiyor. 2024 itibariyle 900.000 saat uçuş süresini geride bırakan Bayraktar TB2, uluslararası arenada da kendini kanıtlamış bir savunma aracı haline geldi.

Baykar'dan İhracat Başarısı

Baykar, savunma sanayinde gerçekleştirdiği ihracatlarla da ön plana çıkıyor. 2023 yılında 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren şirket, dünya genelinde 33 ülkeye Bayraktar TB2 ve 10 ülkeye Bayraktar AKINCI TİHA ihraç etti. Baykar, savunma ve havacılık sektöründe Türkiye’nin en büyük ihracatçı firmalarından biri olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.