Bedriye Kılıç’ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Bedriye Kılıç’ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Konya'nın Akşehir ilçesinde, 6 Temmuz 2023 tarihinde kaybolduğu iddia edilen ve kocası tarafından öldürüldüğü öne sürülen 3 çocuk annesi Bedriye Kılıç'ın cesedi bir yıldır bulunamadı. Aile, yetkililerden yardım bekliyor.

Konya'nın Akşehir ilçesinde 6 Temmuz 2023 tarihinde kaybolduğu bildirilen Bedriye Kılıç'ın cesedi, bir yıl boyunca bulunamadı. 35 yaşındaki Kılıç, o dönemde bir televizyon programında kayıp olarak aranırken, ailesi ve yakınları, Kılıç'ın şiddet gördüğü eşi Tayfur Kılıç tarafından öldürüldüğünü öne sürdü. Tayfur Kılıç'ın, eşinin kaybolmasının ardından bir hafta boyunca eğlence mekanlarında alkol tüketmesi ve bu dönemde çelişkili açıklamalar yapması dikkat çekti.

Bedriye Kılıç’ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Tayfur Kılıç'ın İtirafı ve Devam Eden Hukuki Süreç

Bedriye Kılıç'ın kaybolmasının 115. gününde, eşi Tayfur Kılıç cinayet itirafında bulunarak 28 Ekim 2023'te tutuklandı. Tayfur Kılıç, cesedi Akşehir Cankurtaran Mahallesi Harlak Mevkii'ne gömdüğünü iddia etti. Ancak yapılan aramalarda herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Aile, bir yıl boyunca Bedriye Kılıç'ın cesedinin bulunmasını bekliyor.

Aile Bireylerinin Çağrısı ve Yardım Talepleri

Bedriye Kılıç'ın babası Oktay Er, kızının cesedinin bir an önce bulunmasını ve bir mezarının olmasını talep etti. Er, devlet yetkililerinden yardım isteyerek, "12 aydır kızımı arıyorum ama bulamadım. Adalet Bakanı, İçişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanından yardım bekliyorum. Kızımın cesedinin bulunmasını ve bir mezarının olmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Annesi Sona Er ise, devlet yetkililerinden ve herkesten yardım beklediğini belirterek gözyaşlarına boğuldu.

Bedriye Kılıç’ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor

Hukuki Süreçte Son Durum

Bedriye Kılıç'ın avukatı Kürşat Halil Usta, Tayfur Kılıç'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini açıkladı. Usta, "Tayfur K.'nin anne ve babası yönünden beraat kararı verilmişti. Bu konuda istinaf talebinde bulunduk ve sürecin devam ettiğini" ifade etti.

Konya'da yaşanan bu trajik olay, Bedriye Kılıç'ın ailesinin adalet ve cesedinin bulunması için verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Aile, kaybolan kızlarının bir an önce bulunarak, bir mezarı olmasını umut ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.