Belediye İşçilerinden, BBP'li Başkan Adem Uzun'a Mobbing Protestosu

Belediye İşçilerinden, BBP'li Başkan Adem Uzun'a Mobbing Protestosu

Sivas Belediyesi'nde çalışan ve Hizmet-İş sendikasına üye olan işçiler, mobbing gerekçesiyle Belediye Başkanı Adem Uzun'u protesto etti.

Sivas Belediyesi'nde çalışan ve Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş sendikasına üye belediye işçileri, mobinge maruz kaldıkları gerekçesiyle Büyük Birlik Partisi (BBP) mensubu Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'u protesto etti. İşçiler, kent meydanında düzenledikleri protestoda Başkan Uzun'a, "Muhsin Yazıcıoğlu çizgisinde ol" çağrısında bulundu.

Zorla İstifalar Protesto Edildi

Sivas Belediyesi işçileri, son yerel seçimlerin ardından bin 500 işçinin sendikadan zorla istifa ettirilmesini kent meydanında protesto etti. Yaklaşık 300 işçinin katıldığı protestoda sendika temsilcileri ve işçiler, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'a seslenerek, mazbata günü yaptığı açıklamada, "Belediye çalışanları arkadaşlarımızın hepsi rahat olsunlar, işlerine devam etsinler. Kurum barışı benim en çok önem verdiğim konu, biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" sözlerini hatırlattı.

Belediye İşçilerinden, BBP'li Başkan Adem Uzun'a Mobbing Protestosu

"Seçilir Seçilmez Birliktelik Ruhuna Darbe Yaptı"

Hak-İş Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Halil Özdemir, protestoda yaptığı konuşmada, Başkan Adem Uzun'un seçilir seçilmez belediyedeki birliktelik ruhuna darbe yaptığını ifade etti. Özdemir, "Bugün, üyelerimizin iradelerini cebren gasp etmeye çalışan Sivas Belediyesi yönetimine karşı dimdik ayakta olduğumuzu göstermek için bu meydandayız. Sivas Belediyesi işçileriyle Hak-İş/Hizmet-İş Sendikamızın 30 yılı aşkın süredir verdiği omuz omuza mücadelesini bugün de tüm zorluklara rağmen sürdüreceğimizi göstermek için buradayız" dedi.

Belediye İşçilerinden, BBP'li Başkan Adem Uzun'a Mobbing Protestosu

"Muhsin Yazıcıoğlu Çizgisinde Ol" Çağrısı

Özdemir, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'a, BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun milliyetçiliği tanımladığı "Bizim milliyetçiliğimiz ayırıcı değil birleştirici, çatışmacı değil barıştırıcıdır" sözlerini hatırlattı. Özdemir, "Sayın Uzun, büyük devlet adamı merhum Yazıcıoğlu'nun yoluna baş koyduğu milliyetçilik konusundaki duruşu ortadayken, sizin Sivas Belediyesi'nde sendikamıza uyguladığınız ayrımcı ve çatışmacı politikanız devam edecek mi?" diye sordu. Ayrıca, Başkan Uzun'un mazbata alma töreninde işçilere yönelik yaptığı, "Belediye çalışanları arkadaşlarımızın hepsi rahat olsunlar, işlerine devam etsinler. Kurum barışı benim en çok önem verdiğim konu, biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" açıklamasını hatırlatan Özdemir, "Yaptığınız sendikal baskılar yüzünden çok önem verdiğinizi söylediğiniz 'Kurum Barışı' Sivas Belediyesi'nde kalmamıştır" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.