Belediye yardımıyla nereye kadar? Yaptıkları ciroyla kapanmaları gerekirdi

Belediye yardımıyla nereye kadar? Yaptıkları ciroyla kapanmaları gerekirdi

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde kadın kooperatiflerinin el emeği ürünlerinin satışa sunulduğu "Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası", 2024 yılının ilk 6 ayında 10 bin 398 adet ürün satışı gerçekleştirerek 1 milyon 406 bin 692 TL kazanç sağladı.

Muratpaşa Belediyesi, kadınların üretim, işletme ve girişimcilik faaliyetlerini desteklemek amacıyla Eylül 2022'de Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı'nda "Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası"nı açtı. Başlangıçta 20 kooperatifle faaliyet gösteren mağaza, kısa sürede 33 kooperatife ulaştı. Bu kooperatiflerin, 2024 yılının ocak-haziran döneminde 10 bin 398 ürünü satıldı. Elde edilen kazanç ise 1 milyon 406 bin 692 TL oldu. Mağazada erişteden reçele, pekmezden sirkeye birçok lezzetli ürün ve renkli hediyelik eşyalar bulunuyor. Özellikle gıda ürünleri en çok tercih edilenler arasında.

Belediye yardımıyla nereye kadar? Yaptıkları ciroyla kapanmaları gerekirdi

Antalya Lokantası'nda Yöresel Lezzetler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, mağazanın kolay ulaşılabilir olmasına önem verdiklerini vurguladı. Kooperatiflere raf tahsisinin yapıldığı konsinye satış modeli ile çalışan mağazada, Antalya Lokantası'nın menüsünde bulunan erişte, tarhana ve zeytin gibi yöresel lezzetlerin buradan temin edildiğini belirtti. Başkan Uysal, "Artık, isteyen komşularımız Antalya Lokantamızda, coğrafi işaretli tavşan yüreği zeytinin tadına bakıp Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazamızdan bu özel zeytini alabilir" dedi.

Gelecek Hedefleri ve Başarılar

Kadın kooperatifleri satış mağazası, 2023 yılında 23 bin 150 ürün satışı gerçekleştirerek 1 milyon 704 bin TL kazanç sağlamıştı. Bu başarı, kadın kooperatiflerinin ve el emeği ürünlerinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Belediye, bu destekle kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına ve yerel ekonomiye katkı sağlamalarına büyük önem veriyor.

Belediye yardımıyla nereye kadar? Yaptıkları ciroyla kapanmaları gerekirdi

Kadın Kooperatiflerinin Ürünleri

  • Erişte
  • Reçel
  • Pekmez
  • Sirke
  • Hediyelik Eşyalar

Muratpaşa Belediyesi, kadın kooperatiflerinin ürünlerini tüketiciyle buluşturmaya ve bu yolla kadınların ekonomik olarak güçlenmesine katkı sağlamaya devam ediyor. Bu mağaza, el emeği göz nuru ürünlerin hak ettiği değeri bulduğu ve kadınların başarı hikayelerinin yazıldığı bir alan olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.