Belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar lira

Belediyelerin SGK’ya olan toplam prim borcu 96 milyar lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 96 milyar lirayı bulan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borcunu tahsil etmek amacıyla tüm belediyelere borç bildirimleri gönderdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun toplamda 96 milyar lirayı bulan prim borcunu tahsil etmek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Bakanlık, belediyelerin SGK'ya olan borçlarını ödemesi amacıyla tüm belediyelere borç bildirimleri gönderdi. Yapılan incelemelerde borcun her geçen gün arttığı ve borcun yüzde 80'inin belediye şirketlerine ait olduğu belirlendi.

Borç Bildirimleri ve Bakanlığın Destek Kararlılığı

Borç bildiriminin, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere gönderildiği ifade edildi. Belediyelere borç tahsili için gerekli tüm kolaylıkların sağlanacağı ve bakanlığın destek vermeye hazır olduğu belirtiliyor. Bu adım, SGK'nın mali durumunu iyileştirmek ve borçların tahsilatını hızlandırmak amacıyla atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.