Berber ve Kuaförlerden Pazar Günü Kapanma Kararına Tepki

Berber ve Kuaförlerden Pazar Günü Kapanma Kararına Tepki

Kağıthane'de bir grup berber, kuaför ve güzellik salonu esnafı, pazar günleri işletmelerin kapalı olması kararına tepki gösterdi. Esnaf, kararın geri alınması için bir araya gelerek basın açıklaması yaptı ve yetkililere seslendi.

İstanbul'da berber, kuaför ve güzellik salonlarının pazar günleri kapalı olması kararı, Kağıthane'de bir grup esnafın tepkisine yol açtı. Kağıthane Sadabad Meydanı'nda toplanan esnaf, bu kararın hem kendilerini hem de pazar günü evlenecek çiftleri mağdur ettiğini belirtti. Ellerinde dövizlerle ve attıkları sloganlarla kararı protesto eden grup, kararın geri alınmasını talep etti.

"Yanlış Karardan Dönülmesini Umut Ediyoruz"

Esnaf adına konuşan kuaför Uğurcan Ubay, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Sektörümüzün en çok hizmet verdiği günlerden biri olan pazar günlerinin kapanma kararı, bizlerin ve birçok meslektaşımızın fikrine sunulmamıştır. İstanbul gibi büyük bir metropolde, binlerce kuaför varken sadece 300 oy ile alınan bu karara itiraz ediyoruz. Bu sancılı sürecin sonunda, hakkımızı savunmak için sulh yolu ile bir araya geldik. Sayın Valimiz ve Ticaret Bakanımız ile tekrar bir düzenleme yapılacağını umut ediyoruz. 2 haftada ulaştığımız kitlenin yüzde 85'i kapanma karşıtıdır. Bu kararın yanlış olduğunu savunuyoruz ve meslektaşlarımızın sözcüsü olduğumuzu yetkililere duyuruyoruz."

"Federasyon ve Odalar Birliğinin Kararı Usulsüzdür"

Avukat Mehmet Ali Sümer ise, "Bu karar hem halkı hem de meslek grubunu zarara uğratmaktadır. Federasyon ve Odalar Birliğinin almış olduğu karar usulsüzdür. Hiçbir meslektaşa bu husus tebliğ edilmemiştir. 13 bin üyesi olan bu odada kuaförler davet edilmemiş ve görüşleri sorulmamıştır. Bu kararın yeniden bakanlık onayıyla önlenebileceğini düşünüyoruz. İdare mahkemesinde açılacak bir davanın yargılama giderleri kamuya zarar verecektir. Bu nedenle bu karardan bir an önce dönülmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.