'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı

'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı

Sürdürülebilir İş Ödülleri 2024'te "Sosyal Etki-İnsan Odaklı Belediye" kategorisinde ödüle layık görülen Beylikdüzü Belediyesi'nin "Beslenme Saati" projesi, yoksullukla mücadelede örnek teşkil ediyor.

2024 Sürdürülebilir İş Ödülleri sahiplerini buldu. Beylikdüzü Belediyesi'nin Şubat 2022'de hayata geçirdiği ve Türkiye genelinde birçok belediyeye örnek olan "Beslenme Saati" projesi, "Sosyal Etki-İnsan Odaklı Belediye" kategorisinde ödüle layık görüldü. Projenin başarısını kutlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, bu ödülü Beylikdüzü'ndeki ve Türkiye'deki tüm çocuklar adına aldıklarını belirtti.

Beslenme Saati Projesi ile Yoksullukla Mücadele

Başkan Çalık, ödül töreninde yaptığı konuşmada, projenin amacının çocukların sadece fiziksel değil, ruhsal açlıklarını da gidermek olduğunu vurguladı. "Yoksulluk bir çocuğun kaderi olamaz" diyerek yola çıktıkları projede, bugüne kadar 470 bin gıda paketini ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştırdıklarını belirtti. Çalık, projenin bir gün bile aksatılmadan sürdürüldüğünü ve belediyenin en önemli çalışmaları arasında yer aldığını ifade etti.

"Beslenme Saati" Eğitim Politikası Haline Dönüşebilir

Başkan Çalık, Beslenme Saati Projesi'nin uzun vadede bir eğitim politikası haline gelmesi gerektiğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okullarda bir öğün yemek sağlanmaya başlandığı gün, projeyi sonlandırabileceklerini belirten Çalık, belediyenin sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve bu projeyi tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.