Beyşehir Gölü'nde Yeni Av Sezonu Denetimlerle Başladı

Beyşehir Gölü'nde Yeni Av Sezonu Denetimlerle Başladı

Konya'nın önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde av sezonunun başlamasıyla birlikte profesyonel ve amatör balık avcılığı sıkı denetim altına alındı.

Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma sezonunun başlamasının ardından, Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Göl kıyısındaki balık alım kantarlarında, avlanan balıkların boy limitlerine uygun olup olmadığı kontrol ediliyor.

Amatör Avcılık da Takip Altında

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver'in de eşlik ettiği denetimlerde, su ürünleri kontrol ekipleri Beyşehir Gölü ve ilçe sınırlarındaki göletlerde sportif amatör avcılığı da denetliyor. Amatör olta balıkçılığı için göletlerde kişi başı 4 adet, Beyşehir Gölü'nde ise kişi başı 1 adet oltaya izin veriliyor.

Boy Limitleri ve Yasal Düzenlemeler

Sazan balığı için 40 santim, sudak balığı ve kadife sazanı için 26 santim, tatlı su kefali için ise 20 santim altı boy yasağı bulunuyor. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sektörünün tüm paydaşlarına bereketli bir av sezonu dilediğini belirterek, denetimlerin aralıksız süreceğini vurguladı.

Beyşehir Gölü ve çevresindeki göletlerdeki bu sıkı denetimler, hem su ürünlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak hem de yasal avcılığı teşvik etmek amacıyla yürütülüyor.

Beyşehir Gölü'nde Yeni Av Sezonu Denetimlerle Başladı

Beyşehir Gölü'nde Yeni Av Sezonu Denetimlerle Başladı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler