Beyşehir Gölü'ne 2.5 Milyon Yavru Sazan Salındı

Beyşehir Gölü'ne 2.5 Milyon Yavru Sazan Salındı

Beyşehir Gölü'nün balık popülasyonu artıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, gölde balıklandırma çalışmalarının devam ettiğini ve Temmuz ayında toplam 2.5 milyon yavru sazanın salındığını duyurdu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü "Su Kaynaklarının Balıklandırılması" projesi kapsamında Temmuz ayında Beyşehir Gölü'ne iki ayrı seferde toplam 1.5 milyon yavru sazan balığı salındığını açıkladı. Bu çalışmalar, göldeki balık popülasyonunu artırma amacı taşıyor.

1 Milyon Yavru Sazan Daha Gölde

Açıklamada, 1.5 milyon yavru sazana ilave olarak 1 milyon adet daha yavru sazanın farklı noktalarda göl sularıyla buluşturulduğu belirtildi. Bu ek salınım, Beyşehir Gölü'nün balık stoklarının güçlendirilmesini hedefliyor.

Avcılara Koruma Çağrısı

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, avcılara yönelik bir çağrıda bulunarak, balıkların korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bakanlık tarafından getirilen düzenlemelere uyulması ve balıkların en az bir kez üremelerine izin verilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, "Bırakılan balıkların ilçemize, gölümüze ve balıkçılarımıza hayırlı bereketli olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Beyşehir Gölü'ne 2.5 Milyon Yavru Sazan Salındı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum