Beyşehir’de Biçerdöver Kontrolleri Aralıksız Devam Ediyor

Beyşehir’de Biçerdöver Kontrolleri Aralıksız Devam Ediyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin emeklerinin zayi olmaması için hasat sürecinde biçerdöver kontrolleri sürüyor.

Konya'nın tarım ambarı Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin yoğun emeği ile üretilen hububat ürünlerinde hasat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölgede yetiştirilen arpa hasadının ardından buğday hasadının da sürdüğü belirtildi.

Biçerdöver Kontrolleri Aralıksız Devam Ediyor

Hasat sürecinde dane kaybının önlenmesi amacıyla biçerdöver kontrollerinin titizlikle sürdüğü ifade edilen açıklamada, çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesi için hasat bitimine kadar bu kontrollerin devam edeceği vurgulandı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver operatörlerinin kurallara uygun çalışmasının önemine dikkat çekerek, üreticilere bereketli bir hasat sezonu dileklerini iletti.

Çiftçilere Önemli Uyarı

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, biçerdöver operatörlerinin kurallara uygun şekilde çalışmaları gerektiğini ve herhangi bir olumsuz durumda ilçe müdürlüğüne bilgi verilmesini rica etti. Açıklamada, "Hasat yapılırken dane kaybı olmaması için biçerdöver operatörlerinin kurallara uygun şekilde işleme yapması gerekmektedir. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde ilçe müdürlüğümüze bilgi verilmesini rica eder, üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu dileriz" denildi.

Beyşehir’de Biçerdöver Kontrolleri Aralıksız Devam Ediyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.