Beyşehir’de Gıda Üretim ve Satış Yerlerine Denetim

Beyşehir’de Gıda Üretim ve Satış Yerlerine Denetim

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gıda üretimi ve satışı yapan iş yerleri denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, güvenilir ve sağlıklı gıda arzının sağlanması için yapılan denetimlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde faaliyet gösteren gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerinin, gıda kontrol ekipleri tarafından denetlendiği belirtildi. Denetimlerin, 5996 sayılı kanun çerçevesinde uyulması gereken kurallara göre gerçekleştirildiği ve iş yerlerinin sahipleri ile ilgili personelin bilgilendirildiği vurgulandı.

Güvenilir Gıda Arzı İçin Kesintisiz Denetim

Açıklamada, güvenilir ve sağlıklı gıda arzının sağlanması için tüm gıda üretim ve satış yerlerinin risk esaslarına göre kesintisiz olarak denetlendiği ifade edildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların toplu tüketim yerlerinde veya alışveriş noktalarında karşılaştıkları herhangi bir problemle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabileceklerini hatırlattı.

İş Yeri Sahiplerine ve Personeline Bilgilendirme

Yapılan denetimlerde, iş yeri sahipleri ve ilgili personelin, uyulması gereken hijyen ve güvenlik kuralları hakkında bilgilendirildiği açıklandı. Bu denetimlerin, hem işletmelerin kalitesini artırmak hem de tüketici sağlığını korumak amacıyla düzenli olarak yapılacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler