Beyşehir’de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Satan Bayilere Sıkı Denetim

Beyşehir’de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Satan Bayilere Sıkı Denetim

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki gübre ve bitki koruma ürünleri satan bayilere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Bayilerde satılan ürünlerin ruhsat, son kullanım tarihi ve mevzuata uygunluğu titizlikle kontrol ediliyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gübre ve bitki koruma ürünleri satışı yapan bayilere yönelik denetim faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Yapılan açıklamada, üreticilerin güvenilir ürünlere ulaşabilmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimlerin önemine vurgu yapıldı.

Fiziki Şartlar ve Ruhsatlar Detaylıca İnceleniyor

Denetimler kapsamında bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satılan bitki koruma ürünlerinin ruhsatları ve son kullanım tarihleri detaylı şekilde kontrol ediliyor. Bu denetimlerin, üreticilerin doğru ve sağlıklı tarım uygulamaları gerçekleştirebilmesi adına büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.

Güvenlik ve Yasaklı Maddeler de Denetim Kapsamında

Açıklamada ayrıca, bayilerde satışı yasak olan maddelerin denetlenmesi, iş yerlerinin güvenlik önlemlerinin incelenmesi ve insan ile hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığının kontrol edildiği belirtildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, "Pestisit kalıntısı olmayan, sağlıklı ürünlerin tüketiciye ulaşabilmesi için tüm kontroller teknik personelimiz tarafından titizlikle yürütülmektedir" açıklamasında bulundu.

Beyşehir’de Gübre ve Bitki Koruma Ürünleri Satan Bayilere Sıkı Denetim

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.