Beyşehir'de Şap Aşı Kampanyası İçin Son Tarih: 17 Kasım 2024

Beyşehir'de Şap Aşı Kampanyası İçin Son Tarih: 17 Kasım 2024

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, büyükbaş hayvan sahiplerine yönelik başlatılan şap aşı kampanyasında son tarihin 17 Kasım 2024 olduğunu hatırlattı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede başlatılan sonbahar dönemi şap aşı kampanyasının tüm hızıyla sürdüğünü duyurdu. İlçe genelindeki büyükbaş hayvanların aşılanmasına devam edildiğini belirten yetkililer, şap hastalığına karşı etkin bir mücadele için aşılama sayısının artırıldığını açıkladı.

Açıklamada, “Özellikle büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara neden olan şap hastalığıyla mücadele kapsamında önceki yıllarda uygulanan 2 doz aşı, bu yıl 3 doza çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Beyşehir'de Şap Aşı Kampanyası İçin Son Tarih: 17 Kasım 2024

Aşılama, Hayvan Sevk ve Destekleme İşlemleri İçin Zorunlu

Yapılan açıklamada şap aşısının, hastalıktan korunmanın yanı sıra büyükbaş hayvanların sevk işlemleri ve buzağı desteklemeleri için de zorunlu olduğu hatırlatıldı. Yetkililer, hayvan sahiplerine şu uyarıda bulundu: “Hayvanları aşı ile hastalıktan korumak, tedavi etmekten daha kolaydır. 17 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecek olan şap aşılama kampanyasında hayvanlarınızın aşılarını yaptırmayı unutmayınız.”

Şap Hastalığının Verim Kaybına Etkisi Büyük

Şap hastalığı, büyükbaş hayvanlarda et ve süt veriminde ciddi kayıplara yol açan bir hastalık olarak biliniyor. Bu nedenle aşılama, hayvan sahipleri için ekonomik kayıpların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan sağlığını korumanın tedaviden daha kolay ve etkili olduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.