Beyşehir’de Yeni Av Sezonuyla Birlikte Denetimler Artırıldı

Beyşehir’de Yeni Av Sezonuyla Birlikte Denetimler Artırıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte, kaçak avcılığın önüne geçmek amacıyla denetimler artırıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, balık işleme tesisleri, balık alım kantarları ve balıkçı teknelerinin kapsamlı bir şekilde denetlendiği duyuruldu.

Denetimlerde Nelere Bakıldı?

Açıklamada, denetimlerde ruhsat ve belge kontrollerinin yanı sıra, balıkların istenilen boylarda olup olmadığının da kontrol edildiği ifade edildi. Avcılar ve balık ticaretiyle ilgilenen vatandaşlara yönelik, sazan balığı için 40 santim, sudak balığı ve kadife sazanı için 26 santim ve tatlı su kefali için 20 santim boy yasağının hatırlatıldığı belirtildi.

Sürdürülebilir Su Ürünleri İçin Kurallara Uyalım

Açıklamada, sürdürülebilir su ürünleri ticaretinin ve göllerdeki balık popülasyonunun korunmasının önemine dikkat çekildi. Vatandaşlardan belirtilen boy yasaklarına uymaları ve yasaklı büyüklükteki balıkları tüketmeme konusunda duyarlı olmaları istendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.