Beyşehirli çiftçiler yeni sezona hazırlanıyor

Beyşehirli çiftçiler yeni sezona hazırlanıyor

Beyşehir'de üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan yeni bitkisel üretim destekleme modeli anlatıldı. Yeni modelle, üretimde verimlilik artışı ve planlı üretim hedefleniyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, bitkisel üretim yapan üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında, 2025-2027 yıllarını kapsayan yeni destekleme modeli tanıtıldı. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı, Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Yeni Destekleme Modeli ile Verimlilik ve Kalite Artırılacak

Toplantıda konuşan Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver, bitkisel üretimde uygulanacak yeni destekleme modelinin Cumhurbaşkanlığı kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti. Özver, yeni modelin üretim döneminden önce açıklandığını ve 3 yıllık bir destekleme planı içerdiğini vurguladı. Bu model ile üreticilerin, üretime başlamadan hangi ürün için ne kadar destek alacağını önceden bileceklerini ifade etti. Ayrıca, bu uygulama sayesinde plansız üretimin olumsuz etkilerinin de önüne geçileceğini söyledi.

Bilgilendirme Toplantıları Devam Edecek

Yeni destekleme modelinin çiftçilere detaylı bir şekilde anlatılacağı bilgilendirme toplantılarının, Beyşehir'in tüm mahallelerinde devam edeceği açıklandı. Hüseyin Özver, çiftçilerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden de gerekli bilgilere ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Beyşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Balıklı, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, mahalle muhtarları ve tarımsal kooperatif yöneticileri de katıldı.

Beyşehirli çiftçiler yeni sezona hazırlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.