Biden, Başkanlık Yarışından Çekilme Çağrılarına Son Noktayı Koydu: Trump'ı Yine Yeneceğim

Biden, Başkanlık Yarışından Çekilme Çağrılarına Son Noktayı Koydu: Trump'ı Yine Yeneceğim

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşı nedeniyle yapılan başkanlık yarışından çekilme çağrılarına sert yanıt verdi. Biden, "Başkanlık için en nitelikli kişi olduğumu düşünüyorum. Trump'ı bir kez yendim ve yine yeneceğim" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da düzenlenen NATO Zirvesi’nde basın toplantısı düzenledi. Bu, Kasım ayından bu yana ilk kez tek başına gerçekleştirdiği bir basın toplantısı oldu. Biden, konuşmasında NATO Zirvesi’nin büyük bir başarı olduğunu ve ittifakın dünyayı daha güvenli ve özgür bir yer haline getirdiğini belirtti. Biden, “Birlikte hepimizin daha güvende olacağını biliyorlardı. Birine yapılan saldırı hepsine yapılmış sayılacaktı” dedi ve NATO’nun önemini vurguladı.

Biden’dan Trump’a Eleştiri

Biden, NATO'nun büyüyen bir güvenlik ittifakı olduğunu ve Finlandiya ile İsveç'in ittifaka katılmasına öncülük ettiklerini söyledi. Eski Başkan Donald Trump’ı isim vermeden eleştiren Biden, Trump'ın NATO’ya bağlı olmadığını ve karşılıklı savunma anlaşması olan 5. maddeyi yerine getirme yükümlülüğünü hissetmediğini belirtti.

"Trump'ı Bir Kez Daha Yeneceğim"

İlerleyen yaşı nedeniyle başkanlık yarışından çekilmesi istenen Biden, bu çağrılara sert yanıt verdi. Biden, "Başkanlık için en nitelikli kişi olduğumu düşünüyorum. Trump'ı bir kez yendim ve yine yeneceğim" diyerek yarışta kalacağını vurguladı. Kazanmasının mümkün olmadığına dair güçlü kanıtlar bulunmadığını ifade eden Biden, "Hiçbir anket bunu söylemiyor" dedi.

Yanlış İsim Kullanma Durumları

Biden, gün içinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in adıyla çağırdı. Basın toplantısında ise Kamala Harris yerine "Başkan Yardımcısı Trump" dedi. Hatasını düzelten Biden, Harris'in başkan olabilecek nitelikte olduğunu ve onu bu yüzden seçtiğini belirtti.

İsrail ile Gazze Yardımları Üzerine

Biden, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında da konuştu. İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırma çabalarına zaman zaman işbirliği yapmadığını söyleyen Biden, “Biz Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırma çabalarını çok zorladık ancak İsrail zaman zaman işbirliğine yanaşmadı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.