Bilim Konya Yaz Okulu: Hem tatil hem bilim hem teknoloji

Bilim Konya Yaz Okulu: Hem tatil hem bilim hem teknoloji

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Konya Yaz Okulu, ortaokul öğrencilerine verimli bir tatil dönemi sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirmeleri ve çok yönlü gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Genç KOMEK, Bilgehane ve Lise Medeniyet Akademileri gibi çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Altay, bu çalışmalar kapsamında hayata geçirilen Bilim Konya ile gençlerin bilimsel meraklarını ve keşfetme duygularını desteklemeyi hedeflediklerini vurguladı. Başkan Altay, "Bilim Konya'da sınav ve yetenek görüşmelerini başarıyla geçen ortaokul öğrencilerimize yazılım, mekanik, elektrik-elektronik gibi alanlarda eğitimler vererek bu alanlardaki yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz ayrıca burada millî ve manevî eğitimlere de katılarak dolu dolu bir yaz dönemi geçiriyor. İş birliğinden dolayı T3 Vakfımıza teşekkür ediyor, yaz okuluna katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Öğrenciler Bilim Konya Yaz Okulu'ndan Memnun

Bilim Konya Yaz Okulu öğrencilerinden Necdet Türköz, eğitimleri hazırlayanlara teşekkür ederek, "Bilim Konya bana çok şey kattı. İyi ki yaz tatilinde Bilim Konya'ya gelmişim. Bilim Konya bana çok fazla bilgi kazandırdı" dedi. Ahmet Talha Ceylan ise Bilim Konya eğitimlerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bilim Konya, arkadaşlarımla iyi bir iletişim kurmamı sağladı. Hocalarımla beraber bu yaz dönemini birlikte geçirmeye zamanımız oldu. Bilim Konya'nın hem dini derslerde hem de bilgisayar, elektronik ve mekanik derslere de katkıları var. Başkanımız Uğur İbrahim Altay bizim için çok uğraşıyor. Teşekkür ederiz" dedi. Bahadır Bayrakçı ve Duru Atalay gibi diğer öğrenciler de Bilim Konya sayesinde tatillerinin çok verimli geçtiğini dile getirdi.

Bilim Konya Yaz Okulu 16 Ağustos'a Kadar Devam Edecek

Konya Büyükşehir Belediyesi ve T3 Vakfı iş birliği ile bilim ve teknolojinin toplumda geniş kitlelere ulaşması hedefiyle hayata geçirilen Bilim Konya'da yaz okulu etkinlikleri, İbn-i Sina Bilgehanesi'nde 16 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu kapsamda öğrenciler, çeşitli bilim ve teknoloji alanlarında eğitim alarak yaz tatillerini en verimli şekilde değerlendiriyorlar.

Bilim Konya Yaz Okulu: Hem tatil hem bilim hem teknoloji

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.