Bingbong'un Oyun Evi, genç mimar adayı Aslı Çaylı'ya ödül getirdi

Bingbong'un Oyun Evi, genç mimar adayı Aslı Çaylı'ya ödül getirdi

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencisi Aslı Çaylı, "Bingbong'un Oyun Evi" projesiyle "Murat Artu ve Mimarlık Tutkusu Öğrenci Yarışması 2024"te Özel Aile Ödülü'nü kazanan 5 projeden biri oldu.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Aslı Çaylı, "Bingbong'un Oyun Evi" adını taşıyan projesiyle "Murat Artu ve Mimarlık Tutkusu Öğrenci Yarışması 2024"te Özel Aile Ödülü'nü kazandı. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, mimarlık mesleğine olan ilgiyi artırmayı ve genç mimarları desteklemeyi amaçlıyor.

"Kurgusal Bir Kahraman İçin Mekan Tasarımı" Temasıyla Yarıştı

Bu yıl "Kurgusal bir kahraman için bir mekan tasarlayın" temasıyla gerçekleşen yarışmada, Aslı Çaylı'nın "Bingbong'un Oyun Evi" projesi, Özel Aile Ödülü'ne layık görülen 5 projeden biri olarak seçildi. Çaylı, tasarımıyla çocukların özgürce hareket edebileceği korunaklı bir alan yarattığını vurguladı.

Oyun Dünyasını Yansıtan Tasarım

Projesi hakkında bilgi veren Aslı Çaylı, "Çocukken oyunlar türetirken aslında kendimize mekânsal tarifler de ürettiğimizin farkında değiliz. Çocuğun sahip olduğu özgür alan ve somut nesneler aslında kendine oluşturacağı bir dünyanın kapılarını aralar. Bingbong, bu oyun dünyasında bizimle olan bir arkadaş," dedi. Tasarımını iki farklı alana bölen Çaylı, bir alanın dinamik ve ritmik bir yapıya sahip olduğunu, diğerinin ise daha stabil hacimler oluşturduğunu belirtti.

Bu ödülle Aslı Çaylı, özgün tasarımı ve başarılı performansıyla adından söz ettirerek mimarlık kariyerinde önemli bir adım atmış oldu.

Bingbong'un Oyun Evi, genç mimar adayı Aslı Çaylı'ya ödül getirdi

Bingbong'un Oyun Evi, genç mimar adayı Aslı Çaylı'ya ödül getirdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.