Bir anda bastıran dolu ekili arazilerde zarara neden oldu

Bir anda bastıran dolu ekili arazilerde zarara neden oldu

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı merkeze bağlı Çoğlu ve Kameni köylerinde yerini dolu yağışına bıraktı. Karaman'da aniden yağan dolu ekili arazilerde kısmen zarara yol açtı.

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı merkeze bağlı Çoğlu ve Kameni köylerinde yerini dolu yağışına bıraktı.

Yağan dolu, arpa ile buğday başta olmak üzere ayçiçeği, pancar ve meyve bahçelerinde kısmen zarara neden oldu.

Dolunun zarar verdiği ekili arazilerde çiftçilerle birlikte incelemelerde bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, "Dün akşam saatlerinde aniden yağan dolu, Çoğlu ve Kameni köylerimizdeki bazı hububat alanlarında kısmen zarara yol açmıştır. Dolu zararının duyulmasıyla birlikte Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz teknik personeli de sahaya çıkarak hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Yaptığımız incelemelerde çok şükür ki fazla bir hasar yok. Şimdiden arazileri zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun" dedi.

Bir anda bastıran dolu ekili arazilerde zarara neden oldu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler