Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar

Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar

Konya'da, Türkiye'nin en uzun bisiklet yolu ağına sahip şehir olarak öne çıkan Konya'da, "Avrupa Hareketlilik Haftası" kapsamında dikkat çekici bir farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Konya'nın 635 kilometrelik bisiklet yolu ağı, şehirde bisiklet kullanımını teşvik etmek için önemli bir altyapı sunuyor. Ancak, bazı araç kullanıcılarının bu yolları park alanı olarak kullanması, bisiklet kullanıcıları için büyük bir sorun oluşturuyor. Konyalı bisikletsever Haluk Ay, 10 yıldır bisiklet kullandığını belirterek, "Konya Büyükşehir Belediyemiz bisiklet kullanımı alanında büyük katkılar sağlıyor, ancak trafikte bisikletliye saygıyı henüz oturtamadık. Bisiklet yollarımızı boş bırakalım" dedi.

Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar

Trafikte Farkındalık Artıyor

Bisiklet kullanıcılarından İsmail Berat Tanoğlu, araç sürücülerinin bisiklet yolunu işgal etmesinin ölümle sonuçlanabilecek kazalara neden olabileceğini belirtti. Farkındalık çalışmasının olumlu sonuçlar getirmesini temenni etti. Yakup Özyurt ise, gerçekleştirilen farkındalık çalışmasının araç sürücülerinin dikkatini çekecek nitelikte olduğunu ifade ederek, trafikte daha bilinçli olunması gerektiğini vurguladı.

Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar

Bisiklet Yollarının Yayalar Tarafından İşgal Edilmesi de Sorun

Elzem Arıkan, uzun yıllardır bisiklet kullandığını ve bisiklet yollarının sadece araç sürücüleri tarafından değil, yayalar tarafından da işgal edildiğini belirtti. Bu konuda farkındalık oluşturma adına yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu aktardı.

Bisiklet yoluna park eden araçları brandayla kapladılar

Toplum Bilinçleniyor

Ahmet Kaan Alp, Konya'nın bisikletle özdeşleşmiş bir şehir olduğunu belirterek, "Bu duyarlılık toplumda ciddi boyutlara ulaşacaktır. Geçmişten günümüze bisiklet konusuna hassasiyet gösterdik. Bisiklet Konya'yı sever, Konyalı da bisikleti sever" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.