Bozkır'da Zulme Sessiz Kalma Yürüyüşü

Bozkır'da Zulme Sessiz Kalma Yürüyüşü

Bozkır ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen "Bozkır Zulme Sessiz Kalma Refah İçin Yürüyoruz" etkinliği, yoğun katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde başlayan etkinliğe 600 kişi katıldı. Yürüyüş sırasında açılan pankartlar ve dövizler eşliğinde atılan sloganlarla ilçe sokakları dolaşıldı. Yürüyüş, Bozkır Anıt Meydanı'nda son buldu ve burada toplanan kalabalık, etkinliğin devamını izledi.

Bozkır'da Zulme Sessiz Kalma Yürüyüşü

Anıt Meydanı'nda Coşkulu Program

Bozkır Bimder Derneği Başkanı Mehmet Görür'ün sunumuyla başlayan programda, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Merkez Camii İmamı Mehmet Çolak'ın Kur'an-ı Kerim okumasının ardından Bozkır İlçe Müftüsü Emin Yüksek dua etti. Meydanda gerçekleştirilen gösteriler ve konuşmaların ardından, İsrail'in çadırlardaki insanları katletmesi temsili olarak canlandırıldı.

Bozkır'da Zulme Sessiz Kalma Yürüyüşü

"Filistin'deki Zulme Karşı Sessiz Kalmayacağız"

Bozkır Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Seyit Tarlacı, etkinlikte yaptığı konuşmada Filistin'de yaşanan katliamları lanetlediklerini ve zulme karşı olduklarını belirtti. Tarlacı, "Filistin'de yıllardır süregelen bir savaş yaşanmaktadır. İşgalci siyonist güçlere karşı evlerini, topraklarını ve vatanlarını savunmaya çalışan Filistinliler tarafından büyük bir direnişin olduğunu görmekteyiz. Her türlü savaş suçunu büyük bir rahatlıkla işleyen terörist İsrail devleti, aynı zamanda kullanılması uluslararası kanunlarca yasaklanmış olan çok sayıda kitle imha silahını da yine aynı pervasızlıkla tüm dünyanın önünde kullanmaktadır" dedi.

Bozkır'da Zulme Sessiz Kalma Yürüyüşü

Tarlacı, konuşmasında ayrıca, "Geçtiğimiz günlerde Refah bölgesinde yaşananlar ise tam bir insanlık ayıbı olarak önümüzde durmaktadır. Bizzat İsrail hükümeti tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen ve evlerinden çıkarılan insanların toplandığı Refah çadır kentinin bombalanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bizler inanıyoruz ki zulümle abad olunmaz. Tüm bu yaşanan zulümler bir gün son bulacak ve suçlular adalet önünde hesap verecekler. Fakat o gün gelene kadar bizler her zaman hakkın, adaletin, doğrunun ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Zalimlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Güçlünün değil haklının yanında olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.