Bursa SGK'daki FETÖ/PDY davası

Bursa SGK'daki FETÖ/PDY davası

FETÖ/PDY üyesi olup, SGK İl Müdürlüğünün telefon santraline dinleme cihazı yerleştirilmesi, bazı ihalelerde usulsüzlük, kurum dışından birinin çalışan gibi gösterilip bilgisayar şifresi verilmesi olaylarına karıştıkları iddia edilen sanıkların yargılanma

BURSA (AA) - Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olup, SGK İl Müdürlüğünün telefon santraline dinleme cihazı yerleştirilmesi, bazı ihalelerde usulsüzlük, kurum dışından birinin çalışan gibi gösterilip bilgisayar şifresi verilmesi olaylarına karıştıkları öne sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 33 sanıklı davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Taylan Yıldızhan ve Murat Dede ile aralarında eski il müdürlerinin de bulunduğu tutuksuz sanıklar ile 129 mağdurdan bazıları katıldı.

Şüpheliler, Bursa SGK İl Müdürlüğünün telefon santraline dinleme cihazı yerleştirilmesi, bazı ihalelerde usulsüzlük yapılması, depoya kaldırılan bazı eşyaların kaybolması ve kurum dışından birinin çalışan gibi gösterilip bilgisayar şifresi verilmesiyle suçlanıyor.

Sanıklardan Taylan Yıldızhan, duruşmadaki savunmasında hakkındaki suçlamaları ve FETÖ/PDY üyeliği iddialarını reddetti.

Yıldızhan, cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede de yer alan, kendisine, güvenlik görevlisi olmasına rağmen kuruma ait bilgisayar şifrelerinin verildiği ve bilgisayarında telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğunun sorulması üzerine, "Ben SGK'da 2006'dan beri taşeron firma elemanı olarak çalışıyorum. Benim gibi çok sayıda insana SGK ya da daha önce Emekli Sandığı, kurumsal sicil ve e-posta adresi ile ORACIL uygulaması şifresini verdi. Ben bilgisayar işlerinden anladığım için kurumdaki bilgisayar ve yazıcıların tamirlerini yapıyordum, örgüt kurmadım, herhangi bir örgüt üyesi değilim." şeklinde savunma yaptı.

Diğer sanık Murat Dede de terör örgütü üyeliği iddialarını kabul etmedi.

Müştekileri de dinleyen mahkeme heyeti, kısa aranın ardından eksik evrakın tamamlanması, istenen raporların beklenmesi ve tanıkların dinlenmesi için tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 5 Kasım 2014'te, SGK İl Müdürlüğünde telefon santraline dinleme cihazı yerleştirildiği iddiası üzerine Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla inceleme başlatmıştı. Ekipler, telefon santrali kayıtları ve bazı belgelere el koymuş, bazı bilgisayarların da belleklerini kopyalamıştı. Soruşturma kapsamında aralarında eski il müdürlerinin de bulunduğu bazı personel, gözaltına alınmış, 2 kişi çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı