Büyükşen Çifti Cinayetinde Yeni Gelişme

Büyükşen Çifti Cinayetinde Yeni Gelişme

Konya'nın günlerce konuştuğu Necla ve Metin Büyükşen çiftinin cinayetinde önemli bir gelişme yaşandı. Cinayetin azmettiricileri ve failleri hakkında verilen cezalar, Konya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandıktan sonra dosya Yargıtay'a taşındı.

3 Eylül 2018 tarihinde Konya'nın Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Büyükşen ailesinin evine giren kar maskeli saldırgan, Metin ve Necla Büyükşen çiftini tüfekle öldürdü. Olayda çiftin kızı Fatma Büşra Büyükşen de ağır yaralandı.

Sanıkların Alınan Cezalar:

Cinayetlerin ardından yapılan soruşturmada, cinayetlerin azmettiricisi olarak tanımlanan Esra Taş (29) ve cinayetleri işlediği iddia edilen Ertuğrul Çelik (48) ile sevgilisi Abdullah Başdemir (48) tutuklandı. 5 Mayıs 2023 tarihinde Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen karara göre:

  • Ertuğrul Çelik, 'kasten öldürme' suçundan iki kez müebbet hapis, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan dört yıl hapis ve Fatma Büşra Büyükşen’e yönelik 'yaralama' suçundan dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.
  • Abdullah Başdemir ve Esra Taş ise 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan iki kez müebbet hapis, 'nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme suçuna azmettirme' suçundan ise dört yıl hapis cezası aldı.
  • Tutuksuz yargılanan Zekeriya Okşen, delil yetersizliğinden beraat etti.

Dosya Yargıtay'a Taşındı:

Kararın Konya Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onanmasının ardından, sanıkların avukatları itirazda bulundu. İtirazlar üzerine dosya, Yargıtay’a taşındı ve süreç devam ediyor. Bu gelişme, cinayet davasının sonuca ulaşma sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.