Çeşme’de 3 kişinin öldüğü orman yangınıyla ilgili 2 tutuklama

Çeşme’de 3 kişinin öldüğü orman yangınıyla ilgili 2 tutuklama

İzmir'in Çeşme ilçesinde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınıyla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 2'si tutuklandı, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi Delikli Koy mevkiindeki ormanlık alanda dün saat 11.30 sıralarında çıkan yangın, büyük bir felakete yol açtı. Yangın, bölgede bulunan bir evde hızar makinesi ile yapılan çalışma sırasında çıkan alevlerin otluk ve ardından ormanlık alana sıçramasıyla meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü hızla harekete geçti. Yangına 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve 1 yer ekibi ile müdahale edildi. Yangın, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu kontrol altına alındı.

Yangında 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Yangın sonrası yapılan saha çalışmalarında, kanser hastası 68 yaşındaki Mesut Coşkunöz, oğlu 38 yaşındaki Hilmi Coşkunöz ve 35 yaşındaki yeğeni Mine Elmas'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Bu acı kayıplar, bölgede büyük üzüntüye yol açtı.

Yangınla İlgili 5 Kişi Gözaltına Alındı, 2'si Tutuklandı

Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çeşme’de 3 kişinin öldüğü orman yangınıyla ilgili 2 tutuklama

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.