Çevreyi Kirleten Beton Mikseri Belediye Başkanına Yakalandı

Çevreyi Kirleten Beton Mikseri Belediye Başkanına Yakalandı

Hatay'da bir inşaat mikseri, beton döküm kapağını kapatmadan ilerleyerek yola harç döktü. Olayı fark eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, mikser sürücüsünü uyardı.

Deprem sonrası inşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Hatay'da, beton mikserlerinin yola döktüğü harçlar hem çevre kirliliğine hem de yolların bozulmasına neden oluyor. Antakya ilçesinde bir programa katılmak üzere yolda ilerleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, yola beton döküldüğünü fark etti.

Başkan Öntürk'ten Mikser Sürücüsüne Uyarı

Durumu fark eden Başkan Öntürk, hemen müdahale ederek Asfuroğlu Gruba ait Nas betonun mikserini durdurdu. Mikser sürücüsünü uyaran Öntürk, beton döküm bölümünün kapalı tutulması gerektiğini belirtti. Bu uyarı anları kameralara yansıdı ve büyük ilgi topladı.

Çevreye Duyarlılık Çağrısı

Beton mikserlerinin bu tür ihmalleri, Hatay gibi yeniden inşa sürecinde olan şehirlerde büyük sorunlar yaratabiliyor. Başkan Mehmet Öntürk, sürücülerin daha dikkatli olması ve çevreyi kirletmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca bu tür olayların tekrar yaşanmaması için denetimlerin artırılacağı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.