Cezaevinde yaptıkları ledlerle Türkiye'yi aydınlatıyorlar

Cezaevinde yaptıkları ledlerle Türkiye'yi aydınlatıyorlar

Hatay'ın İskenderun ilçesinde açık cezaevindeki hükümlüler, yaptıkları led aydınlatma sistemlerini, başta askeri birlikler, adliye sarayları ve hastaneler olmak üzere 81 ildeki kurum, iş yerleri ve evlere göndererek aile bütçelerine katkı sağlıyor- İnfaz

HATAY (AA) - İSMİHAN ÖZGÜVEN - İskenderun M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlülerin yaptığı led aydınlatma sistemleri, talep üzerine, Türkiye'nin 81 ilinden kamu kurum ve kuruluşları, iş yerleri ve evlere gönderiliyor.

Cezaevi bünyesindeki led atölyesinde hem meslek öğrenen hem de zamanlarını değerlendiren hükümlüler, siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

Hükümlüler, yaptıkları 10 ayrı aydınlatma sistemini, başta askeri birlikler, adliye sarayları, cezaevleri ve hastaneler olmak üzere talep gelen kurumlar, özel iş yerleri ve evlere gönderiyor.

İnfaz koruma memuru, elektrik elektronik mühendisi Kadir Sakınmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce cezaevi bünyesinde kurulan led atölyesinde hükümlülere kurs verildiğini söyledi.

Kursa yoğun talep gösteren hükümlülerin kısa sürede işi öğrendiğini ifade eden Sakınmaz, iş yurdu faaliyetleri kapsamında açılan kurs sayesinde, hükümlülerin hem zamanını en iyi şekilde değerlendirdiğini hem de meslek öğrendiğini vurguladı.

- "Günde 50 ila 100 aydınlatma sistemi üretiliyor"

Atölyede şu anda 15-20 hükümlünün çalıştığını bildiren Sakınmaz, şunları kaydetti:

''Atölye sayesinde hükümlülerin eğitim ve iyileştirme çalışmalarına katkı sağlıyoruz. Günde 50 ila 100 aydınlatma sistemi üretiyoruz. Ağırlıkla sokak lambası ve projektör olan 10 farklı aydınlatma sistemini, adliyeler, askeri birlikler ve cezaevleri başta olmak üzere hastaneler, özel iş yerleri ve evlere gönderiyoruz. Türkiye'de cezaevi olarak led lambaları sadece biz üretiyoruz. Türkiye'nin 81 iline hem aydınlatma sistemleri satıyoruz hem de hükümlülerle bu ürünleri montaja gidiyoruz.''

Cezaevinde yapılan led lambaların fiyatının daha uygun olduğunu belirten Sakınmaz, buradan ürün alınmasının, hükümlülerin sosyal destek projelerine katkı sağlanması açısından önem taşıdığını dile getirdi.

Sakınmaz, atölyede çalışan hükümlülerin maaş aldığını ve sigortalarının yapıldığını, böylece cezaevindeyken aile bütçelerine katkı sağlayabildiklerini anlattı.

Kadir Sakınmaz, hükümlülerin cezaevinden usta olarak çıktığını, bu sayede dışarıda daha kolay iş bulduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı