CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Belediyelerin SGK Borçları Mali Darbe Girişimidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Belediyelerin SGK Borçları Mali Darbe Girişimidir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da yaptığı açıklamalarda, belediyelerin SGK borçlarının İller Bankası ödeneğinden tahsil edilmesine tepki göstererek, "Bu bir mali darbe girişimidir. İcap ederse hepimiz çıkarız, çöpleri toplarız" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa ziyaretinde Mustafakemalpaşa ilçesine giderek partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti. Daha sonra Mustafakemalpaşa Belediyesi önünde partililere seslenen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyelerin SGK prim borçlarının İller Bankası ödeneğinden tahsil edilmesi kararını sert bir dille eleştirdi.

H2: "Bu Bir Mali Darbe Girişimidir"

Özel, "Bu bir mali darbe girişimidir. Milletin seçtiklerini hizmet edemez noktasına getirmek, milleti yönetilmeyen bir belediyeye mahkum etmeye çalışmak mali bir darbe girişimidir" dedi. Ayrıca, Erdoğan'ın bu adımının belediyeleri çalışamaz duruma getirmeyi amaçladığını belirtti.

"İcap Ederse Hepimiz Çıkarız, Çöpleri Toplarız"

Belediyelerin çalışamaz hale getirilmek istendiğini söyleyen Özel, "Mustafakemalpaşa'da CHP iktidarı olmalıydı. Çok geniş bir coğrafya, çok zor şartlarda, çok büyük borçlarla devralınmış bir belediye. Sadece SGK'ya 150 milyon lira borç var. Erdoğan, İller Bankası ödeneğinden kesme kararı aldı. Ama biz buraya mazeret üretmeye gelmedik. İcap ederse hepimiz çıkarız, çöpleri toplarız" ifadelerini kullandı.

Tarım Alanlarında Büyük Kayıp

Özel, tarım alanlarının günden güne eridiğini belirterek, "22 yıl öncesine göre Hollanda kadar tarım alanı kaybettik. Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovalarında domatesi 1 lira 75 kuruşa alıyorlar. CHP olarak, kavun ve karpuz üreticilerini destekleyeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, tarlada kalan hiçbir kavunu, karpuzu bırakmayacak" dedi.

"Çiftçilere Sahip Çıkın Ya da Bu İşi Bırakın"

Özel, yüksek enflasyonun sebebinin kötü tarım politikaları olduğunu vurgulayarak, "Çiftçilerin yaş ortalaması 58. Gençler tarımla uğraşmıyor. Yüksek fiyatlı gıdanın sebebi kötü tarım politikalarıdır. Ya bu çiftçilere sahip çıkın ya da bu işi bırakın" şeklinde konuştu.

"Emekliyi, Emekçiyi, Çiftçiyi Taşıyamıyorsan Çıkar Küfeyi, Biz Onlara Sahip Çıkarız"

Özel, vatandaşlardan aldıkları destekle birlikte iktidara hazır olduklarını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan, emekliye, emekçiye, çiftçiye bakarsan geçim olur. Geçim olmazsa eninde sonunda seçim olur. Biz CHP olarak nerede bir mağdur varsa yanındayız. Halkın iktidarı geliyor, destek verin, bu düzeni değiştirelim" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Belediyelerin SGK Borçları Mali Darbe Girişimidir

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.