CHP'de büyük kavga öncesi son dönemece girildi! Sivas Kongresi'nin 101. yılında...

CHP'de büyük kavga öncesi son dönemece girildi! Sivas Kongresi'nin 101. yılında...

Her kongresi ve kurultayı kavgalı geçen CHP'de yeni kurultay öncesi son dönemece girildi. Sivas'ta yapılacak kongre öncesi gerginlik sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 4 Eylül'de Sivas'ta yapmayı planladığı tüzük kurultayı için hummalı bir çalışma yürütüyor. 9 Eylül'e kadar sürecek olan kurultayda, partinin tüzüğünde önemli değişiklikler yapılması hedefleniyor.

MYK Toplantısında Detaylar Netleşecek

Tüzük kurultayının ilk etabı 4 Eylül'de Sivas'ta gerçekleşecek. 5 Eylül'de ise tüzük komisyonu Ankara'da toplanarak çalışmalarına devam edecek. Parti yetkilileri, 9 Eylül'e kadar sürecek olan bu çalışmanın detaylarının ise gelecek hafta pazartesi günü yapılacak MYK toplantısında değerlendirileceğini aktardı.

Örgütten Gelen Öneriler Tartışılacak

Tüzük kurultayında, parti örgütlerinden gelen öneriler de ele alınacak. Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Eylül ayı öncesi parti meclisi ve il başkanlarıyla bir araya gelerek tüzük için önerilerini dinleyecek. Ayrıca, tüzük çalışmaları kapsamında bir gün de seçim beyannamesi niteliğinde olacak parti programı çalışmasına ayrılacak.

Sivas Kongresi'nin Anlamı ve Önemi

CHP'nin tüzük kurultayını Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde gerçekleştirmesi ise oldukça anlamlı. 4 Eylül 1923'te toplanan Sivas Kongresi, Kurtuluş Savaşı'nın önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul ediliyor. Bu tarihi günde parti tüzüğünde yapılacak değişikliklerle, CHP'nin geleceğe dair vizyonu da netleşmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.