CHP'den CHP'ye darbe

CHP'den CHP'ye darbe

CHP’nin Olağanüstü Kurultay süreci mahkemeye taşındı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve iki isim, devam eden soruşturmaları gerekçe göstererek kurultayın iptali için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.

CHP’de Olağanüstü Kurultay süreci, parti içindeki tartışmaları derinleştirirken mahkeme sürecine taşındı. Habertürk’ün aktardığına göre, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve iki isim, kurultayın iptal edilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuru yaptı. Başvuruda, devam eden hukuki süreçlerin parti yönetimini etkileyebileceği savunuldu.

Soruşturmalar gerekçe gösterildi

Başvuruda, kurultay sürecinin parti içi hukuki sorunları daha da derinleştirebileceği ve sonuçlarının tartışmalı hale gelebileceği belirtildi. Davacıların, mevcut soruşturmaların kurultay kararlarını olumsuz etkileyebileceği yönünde itirazda bulunduğu ifade edildi.

Parti içindeki gerilim artıyor

CHP içinde kurultay tartışmalarının mahkemeye taşınması, parti içi ayrışmaların daha da belirginleşmesine neden oldu. Mahkemeden çıkacak kararın, kurultayın geleceğini ve CHP içindeki dengeleri nasıl etkileyeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.