CHP'den ihraç edilen akademisyenlerle ilgili rapor
CHP Genel Başkan Yardımcıları Böke ve Akatlı tarafından, kamudan ihraç edilen akademisyenlerle ilgili durumun tespit edilerek, hazırlanan iç raporun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sunulduğu belirtildi
ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcıları Selin Sayek Böke ve Zeynep Altıok Akatlı tarafından kamudan ihraç kararı verilen akademisyenlerle ilgili son durumu tespit eden iç rapor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu.
CHP'den yapılan açıklamaya göre, kamudan ihraç edilen akademisyenlerle ilgili atılacak adımların belirlenmesi ve mevcut sorunlarının hızla çözülmesine yönelik, CHP Genel Başkan Yardımcıları Böke ve Akatlı görevlendirildi.
Böke ve Akatlı gerçekleştirdikleri bir dizi toplantıda, akademisyenlerle bir araya gelerek, görüş, öneri ve talepleri dinledi. Yürütülen çalışmalarda, akademisyenlerle varılan ortak sonuca göre, öncelikle akademisyenlerin görevlerine iadeleri için çalışma yürütülmesi, buna paralel olarak akademisyenlerin mevcut durumdaki sorunlarının çözümüne dönük de bir yol haritası belirlenmesi kararlaştırıldı.
- "Ortak toplantılar devam edecek"
CHP'nin atacağı adımların, akademisyenlerin tercih ve talepleri doğrultusunda ve akademisyenlerle belirlenmesine dönük kararın ardından, akademi ve akademisyenlerin durumuna ilişkin bir iç rapor hazırlanarak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sunuldu.
"İhraç Edilen Akademisyenler, Çölleştirilen Üniversiteler" başlığıyla hazırlanan iç raporda, Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinin üniversitelerdeki etkilerine yer verildi.
Şimdiye kadar 21 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 8 farklı dalganın yaşandığının ifade edildiği raporda, 112 üniversiteden toplam 4 bin 811 akademisyenin ihraç edildiği kaydedildi.
Üniversitelerdeki ihraç dalgasının en büyüğünün 686 sayılı KHK ile gerçekleştiği ve bu KHK ile toplam 330 akademisyenin ihraç edildiği bilgisinin yer aldığı iç raporda, ayrıca "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan akademisyenlerden 312'sinin meslekten ihraç edildiği belirtildi.
Ankara, İzmir, Kocaeli, Tunceli, Eskişehir ve Mersin'de düzenlenen dayanışma akademilerinden örnekler içeren iç raporun son bölümünde ise akademisyenlerin talepleri doğrultusunda ortak bir çalışma yürütüleceği, alınacak karar ve atılacak adımların bu taleplere uygun şekilde belirleneceği vurgulandı.
Açıklamada, Türkiye'nin içinde bulunduğu referandum sürecine rağmen, çalışmaların yavaşlamaması ve sürecin bundan sonraki aşamalarının bir an önce hayata geçirilebilmesi amacıyla, akademisyenler ile CHP yöneticilerinin ortak toplantılarının devam edeceği bilgisine yer verildi.
AA
Kaynak: