CHP’li milletvekillerinden yeni müfredat taslağına tepki

CHP’li milletvekillerinden yeni müfredat taslağına tepki

CHP, yeni müfredat taslağına tepki göstererek Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görevli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredat taslağına tepki göstermek için harekete geçti. CHP Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş liderliğindeki bir grup milletvekili, TBMM'den bakanlığın bulunduğu yere yürüyerek seslerini duyurdu.

Özçağdaş, basın önünde yaptığı açıklamada Türkiye'deki eğitim sisteminin tüm paydaşlarını etkileyen bir konu olduğunu vurgulayarak, "Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 155 bin öğretmenin yanı sıra atanmayı bekleyen bir milyon öğretmen ve milyonlarca veli var. Eğitim, sadece CHP'nin değil, tüm toplumun ortak meselesidir." ifadelerini kullandı.

Özçağdaş, son olarak Bakanlık tarafından kamuoyuna sunulan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adlı yeni müfredat taslağını eleştirerek, "Bilimsel temellerden uzak, ideolojik bir manifestodan öteye gitmeyen bu taslağın kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Eğitim, Türkiye için bir beka sorunudur ve bu sorunun çözümünde Milli Eğitim Bakanlığı'nın tutumu endişe vericidir." dedi.

CHP'li milletvekillerinin açıklamalarının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri tarafından heyete ikramda bulunuldu.

CHP’li milletvekillerinden yeni müfredat taslağına tepki

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler