Çocuğunuzun beslenme çantasına bunları koymayın

Çocuğunuzun beslenme çantasına bunları koymayın

Diyetisyen Cansu Arslan, çocukların okulda başarılı olabilmeleri için doğru beslenmenin önemine dikkat çekti. Sucuk, salam, cips gibi ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirten Arslan, su tüketiminin de hayati olduğunu vurguladı.

Sivas Medicana Hastanesi'nde görev yapan Diyetisyen Cansu Arslan, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin beslenme çantasında yer alması gereken yiyeceklere dair önemli açıklamalarda bulundu. Çocukların okulda başarılı olabilmeleri için doğru ve dengeli beslenmenin önemini vurgulayan Arslan, evde kahvaltı alışkanlığının yerleşmesinin gerektiğini belirtti.

Arslan, "Kahvaltı, okul başarısında kritik bir rol oynuyor. Ara öğün olarak ev yapımı kek, süt, elma ya da simit, beyaz peynir ve domates-salatalık dilimleri ideal beslenme seçenekleri arasında yer alıyor. Hazırlanan besinlerin miktarının çocuklara uygun olmasına dikkat edilmelidir," dedi.

Çocukluk Çağı Obezitesine Karşı Mücadele

Çocukluk çağı obezitesine karşı beslenme çantasında yer almaması gereken yiyecekler hakkında uyarılarda bulunan Arslan, "Sucuk, salam, sosis, döner gibi kokulu yiyeceklerden ve cips, gofret gibi paketli ürünlerden uzak durulmalıdır. Mevsim meyveleri, soyulup kesilmiş şekilde çantaya konulmalıdır. Hazır meyve suları yerine ev yapımı meyve suyu, süt ya da ayran tercih edilmelidir," ifadelerini kullandı.

Arslan, çocukları sağlıksız yiyeceklerden uzak tutmanın ve onlara bu alışkanlıkları kazandırmanın uzun vadede obeziteyle mücadelede önemli olduğunu belirtti.

Su Tüketimi Büyüme ve Gelişme İçin Şart

Su tüketiminin önemine de değinen Arslan, suyun vücutta dolaşım ve sindirim sistemlerinin düzgün çalışması için hayati bir sıvı olduğunu vurguladı. "Su, büyüme-gelişme aktiviteleri için gereklidir ve derslerde odaklanmayı artırır. Bu yüzden 'Su hayattır' söylemi son derece doğru bir ifadedir," dedi.

Ayrıca, beslenme çantasının temizliğinin de günlük olarak yapılması gerektiğini ifade eden Arslan, beslenme çantasında örtü, ıslak mendil ve gerektiğinde çatal bulundurulmasını, ancak bıçak gibi kesici malzemelerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Çocuğunuzun beslenme çantasına bunları koymayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.