Çocuk Bakım Kuruluşlarında Kalite Standartları Yükseltiliyor: Konya'dan da katılım olacak

Çocuk Bakım Kuruluşlarında Kalite Standartları Yükseltiliyor: Konya'dan da katılım olacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarını iyileştirmek amacıyla Gaziantep'te bir "Çocuk Kampı" düzenliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuk bakım kuruluşlarındaki kalite standartlarını artırmak ve çocuk dostu hizmet anlayışını pekiştirmek amacıyla 26-30 Ağustos tarihlerinde Gaziantep'te bir "Çocuk Kampı" düzenliyor. Bu kampa, çocuk bakım kuruluşlarında koruma ve bakım altında bulunan çocukların yanı sıra bakım personeli, meslek elemanları, geçmişte kurum bakımından yararlanmış yetişkin rol modeller ve bakanlık personeli katılacak.

Gelecekteki Hizmetlerin Planlaması Yapılacak

Kampta, çocuk bakım kuruluşlarında hizmet kalitesinin artırılması için önemli adımlar atılacak. Çocukların aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla sunulan hizmetlerin son durumu değerlendirilecek ve ileride uygulanacak olan hizmetlerin planlaması yapılacak. Ayrıca, dünyada az sayıda ülkenin uyguladığı bir yöntem bu kampta hayata geçirilecek. Bu doğrultuda, kuruluş bakımı hizmetinden yararlanan çocukların görüşleri alınacak ve mevcut hizmetler hakkında geri bildirimler toplanacak.

Rol Modellerle Buluşma ve Süpervizyon Desteği

Kampta, kurum bakımı hizmetinden geçmiş yetişkin rol modeller, koruma altındaki çocuklarla bir araya gelerek bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak. Ayrıca, bakım personeli ve meslek elemanlarının gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla süpervizyon desteği ve çeşitli eğitimler de verilecek. Çocuklar ise kamp süresince sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerden faydalanacak.

12 İlden Katılım Bekleniyor

Gaziantep’te düzenlenecek olan kampa, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Sivas, Muğla, Mersin, Konya, Trabzon, Samsun ve Niğde illerinden belirli sayıda çocuk, bakım personeli, meslek elemanı ve bakanlık personeli olmak üzere toplam 95 kişi katılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.