Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminde kurulan Cumhur İttifakı'nın sapasağlam ayakta olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet Normalleşme Sürecini Sabote Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, siyasette yumuşama ve normalleşme çabalarının aslında muhalefeti normalleştirme çabası olduğunu belirtti. Sıkılı yumrukları açacak olanın, hançerleri kınına koyacak olanın, söylemini ve siyaset tarzını düzeltecek olanın muhalefet olduğunu söyledi.

"İktidar ve Ana Muhalefet Arasında Siyasi İttifak Olmaz"

Erdoğan, son bir yılda yaşanan üç seçim nedeniyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için atılan adımların yanlış anlaşılmaması gerektiğini dile getirdi. İktidar ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmayacağını, uzlaşma ve normalleşme olabileceğini ancak ittifakın siyasetin doğasına aykırı olduğunu ifade etti. Erdoğan, "Sivil ve özgürlükçü anayasa, terörle mücadele ve dış politika gibi milli meselelerde ortak bir bakış açısını yakalamaya çalışıyoruz" dedi.

"CHP Gerilim Siyasetini Bırakmalı"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in siyaseti gerilime sürüklemeye çalıştığını belirten Erdoğan, yapılan çiğliklerin herkes tarafından takip edildiğini söyledi. "CHP'nin gerilim siyasetini bırakması, normalleşmesi ve milli iradeyle barışması gerektiğini" ifade eden Erdoğan, diyalog sürecinin parti içi iktidar kavgasına kurban edilmemesi gerektiğini vurguladı.

"Cumhur İttifakı Sapasağlam Ayaktadır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde şehitlerin fedakarlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı'nın Türkiye'nin bekasının teminatı haline geldiğini belirtti. "Son 8 yıldır ülkeye hizmet mücadelesini MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı, farklı siyasi partilerin bir araya gelmesinden teşekkül etmiş olsa bile Türkiye adına birdir, tek yürektir, tek ruh, tek vücuttur" dedi.

"Enflasyonun Ateşini Düşüreceğiz"

Ekonomik sorunlara da değinen Erdoğan, hayat pahalılığı ve enflasyon kaynaklı sorunların farkında olduklarını belirtti. "Bu sorunu kalıcı refah artışını sağlayarak çözeceğiz. Önümüzdeki aylardan itibaren enflasyonun ateşinin düştüğünü hep birlikte göreceğiz" dedi.

"Siyasi Partilerden Bir Parti Değiliz, Bir Dava Hareketiyiz"

Erdoğan, partideki yenilenme sürecine de değindi. "Milletimizin bizden beklediği değişimi gerçekleştireceğiz. Biz siyasi partilerden bir parti değiliz, bir dava hareketiyiz. Başkaları gibi kırarak, dökerek ve dışlayarak siyasette yol yürümek bize yakışmaz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler