Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ulaşımda iddialı bir seviyeye ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ulaşımda iddialı bir seviyeye ulaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu 2024 Dünya Kongresi'nde video mesaj göndererek, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanındaki büyük projelerini anlattı ve "yol medeniyettir" anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) 2024 Dünya Kongresi'nde Türkiye'nin ev sahipliğinin önemine değinerek, sektördeki öncü isimleri ve kamu ile özel kurumları bir araya getiren bu etkinliği kutladı. Erdoğan, kongreyi düzenleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara teşekkür etti.

Erdoğan, IRF'nin 1948'den bu yana daha güvenli ve sürdürülebilir yol ağlarının gelişimine katkı sağladığını vurgulayarak, bu yılki kongrenin "Hareketliliği güçlendirmek için bağlanıyoruz, herkes için sürdürülebilir bir geleceğin sağlayıcısı olarak yollar" temasıyla düzenlenmesinin isabetli olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Büyük Projeleri ve Vizyonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yol medeniyettir" anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, Türkiye'nin birçok önemli projeyi hayata geçirdiğini açıkladı. Avrasya Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, Erkenek Tüneli, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, Ovit Tüneli ve Cankurtaran Tüneli gibi projelerle ülkenin ulaşım altyapısının güçlendirildiğini söyledi. Ayrıca, Yavuz Sultan Selim ve 1915 Çanakkale köprülerinin Türkiye'nin gurur abideleri olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, Karadeniz Sahil Yolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve İstanbul-İzmir Otoyolu gibi projelerle şehirler arasındaki beşeri, lojistik, ekonomik ve ticari bağların güçlendirildiğini de vurguladı.

Gelecek Hedefleri: Otoyol ve Bölünmüş Yol Uzunlukları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 4.000 km otoyol ve 30.000 km'ye yaklaşan bölünmüş yol ağına sahip olduğunu belirtti. 2053 yılına kadar bölünmüş yol uzunluğunu 38.000 km'ye, otoyol uzunluğunu ise 8.300 km'ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.

Mesajını tamamlayan Erdoğan, kongreye katılan tüm firmalara ve kurumlara teşekkür etti. Bu vizyoner hedefler, Türkiye'nin ulaşım ve altyapı alanında dünya ile entegrasyonunu artırmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.