Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı: Uluslararası toplum ağırlığı koymalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı: Uluslararası toplum ağırlığı koymalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sorumlularının uluslararası hukuk önünde hesap vereceğini belirtti. Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Erdoğan, Karis ve heyetini Ankara'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Görüşmelerin, Türkiye ve Estonya ilişkilerini geliştirecek müşterek adımları ele almak açısından verimli geçtiğini belirten Erdoğan, iki ülke arasında ticaret hacminin 429 milyon dolara ulaştığını ve karşılıklı yatırımların artırılabileceğini vurguladı.

Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi

Erdoğan, geçen yıl tesis edilen ekonomi ve ticaret ortak komitesinin ilk toplantısını en kısa zamanda Türkiye'de gerçekleştireceklerini açıkladı. Bu toplantı ile ekonomik ve ticari ilişkiler bakımından yeni bir yol haritası belirleneceğini ifade eden Erdoğan, NATO müttefikleri olarak savunma sanayii alanında mevcut iş birliğini ilave somut projelerle geliştirebileceklerini söyledi. Dijital dönüşüm ve siber savunma konularında Estonya'nın önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı: Uluslararası toplum ağırlığı koymalı

Türkiye-AB İlişkileri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-AB ilişkileri ve güncel bölgesel küresel meseleleri de ele aldıklarını belirtti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik stratejik hedefini vurgulayan Erdoğan, Estonya'nın bu süreçte Türkiye'ye olan desteğinin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

Gazze'deki Durum ve Ukrayna Savaşı

Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın son bulması ve adil bir çözümün diplomasi ile mümkün olduğunu ifade etti. Gazze'deki durum hakkında ise, "Gazze'deki barbarlığın sorumluları uluslararası hukuk önünde er ya da geç hesap verecektir. Türkiye olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kalıcı barış iki devletli çözümden geçiyor. Uluslararası toplumun artık ağırlığını koyması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze çağrısı: Uluslararası toplum ağırlığı koymalı

Estonya'nın Desteği

Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ise, Türkiye'nin NATO ve AB için önemli bir müttefik ve aday ülke olduğunu belirtti. Karis, Estonya'nın Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini söyledi. Savunma sanayi alanındaki iş birliğine dikkat çeken Karis, Estonya'nın Türkiye'den zırhlı araçlar temin edeceğini ve ilgili işletmeleri ziyaret edeceğini açıkladı.

Karis'ten Övgü

Estonya Cumhurbaşkanı Karis, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşındaki tutumunu ve Tahıl Koridoru konusundaki diplomatik girişimlerini övgüyle karşıladığını belirtti. Gazze'de yaşanan vahşetin sona ermesi gerektiğini vurgulayan Karis, Türk mutfağına ve misafirperverliğine olan beğenisini dile getirdi. Karis, "Türkiye'den kilo almadan ayrılmak mümkün değil. Bir cennet Türkiye'nin her köşesi" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler