Define ararken metan gazı patlamasının yaşandığı köyün muhtarı konuştu

Define ararken metan gazı patlamasının yaşandığı köyün muhtarı konuştu

Ankara'nın Kalecik ilçesinde, define arayan kişiler tarafından metan gazı patlaması meydana geldi. Patlama sonucunda bir kişi hayatını kaybederken, biri ağır, üç kişi ise yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Yüzbey Köyü Ardıç Mevkii'nde define arayışı sırasında meydana gelen metan gazı patlaması, büyük bir faciaya yol açtı. İddialara göre, B.S., T.T., N.Ö. ve C.C. isimli dört kişi, bölgedeki dağlık arazide define bulmak amacıyla kazı yapıyordu. Ancak, bilinmeyen bir nedenden dolayı metan gazı patlaması gerçekleşti.

Patlama Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Patlama sonrası çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda B.S. isimli kişi hayatını kaybederken, N.Ö. isimli kişinin yaralandığı, diğer iki kişinin ise hafif yaralandığı bildirildi. Yaralı iki kişinin tedavilerinin ardından gözaltına alındığı öğrenildi.

Köy Muhtarı Olayı Yorumladı

Olayla ilgili konuşan Yüzbey Köyü muhtarı Hasan Doğan, “Balkonda oturduğum sıradaki karşı tarafta ışıkların yandığını gördüm. Jandarma ve sağlık ekiplerinin olduğunu tahmin ettik. Önce kaza olduğunu ve bir kişinin öldüğünü söylediler. Daha sonra öğrendik ki, birileri kazı yaparken metan gazı patlaması olmuş. Bir kişi ölmüş, bir kişi yaralanmış ve iki kişi gözaltına alınmış. Daha önce köyde kazı işleri oluyordu ama ölümlü bir olay yaşanmamıştı” dedi.

Soruşturma Başlatıldı

Olayla ilgili olarak jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Define arayışı sırasında meydana gelen bu trajik patlamanın nedeni ve olaya karışan kişilerin sorumluluğu araştırılıyor.

Define ararken metan gazı patlamasının yaşandığı köyün muhtarı konuştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.