Deniz Akkaya Hakkında 'Zorlama Hapsi' Talebi Reddedildi

Deniz Akkaya Hakkında 'Zorlama Hapsi' Talebi Reddedildi

Eski manken Deniz Akkaya, eski eşi ve kızı tarafından "tedbir kararını" ihlal ettiği iddiasıyla hakkında "zorlama hapsi" talep edilmişti. Mahkeme, Akkaya'nın zorlama hapsi talebini reddetti.

Eski manken Deniz Akkaya'nın 16 yaşındaki kızı A.Ö. ile babası Efe Önbilgin, 28 Mayıs tarihinde Aile Mahkemesi'ne başvurarak Deniz Akkaya'nın kendilerini iletişim araçlarıyla veya benzer şekillerde rahatsız etmemesi yönünde 3 ay süreyle tedbir kararı aldırdı. Bu kararın ihlal edildiğini iddia eden baba ile kızı, İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvurarak Akkaya'nın 3 ile 10 gün arasında değişen zorlama hapsine karar verilmesini talep etti.

Mahkemeden "Zorlama Hapsi" Talebine Ret

İstanbul 1. Aile Mahkemesi, Deniz Akkaya'nın paylaşımlarının incelenmesi sonucu paylaşımın yapıldığına dair resmi bir belge sunulmadığı, dilekçe ekinde sunulmuş olan evrakların denetime elverişli olmadığı ve bu haliyle belgelerin delil olarak kabul edilemeyeceği gerekçeleriyle "zorlama hapsi" uygulanmasına ilişkin talebin reddine karar verdi.

İtiraz da Kabul Edilmedi

Yapılan itirazın ardından üst mahkeme olan İstanbul 2. Aile Mahkemesi de İstanbul 1. Aile Mahkemesi'nin kararının olayla uyumlu ve yasaya uygun olması gerekçesiyle itirazın reddine karar verdi.

Bu karar ile birlikte, Deniz Akkaya hakkında "zorlama hapsi" talebi kesin olarak reddedilmiş oldu.

Deniz Akkaya Hakkında 'Zorlama Hapsi' Talebi Reddedildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.