Dev online alışveriş platformu Kazaklara satılıyor

Dev online alışveriş platformu Kazaklara satılıyor

Kazakistan merkezli e-ticaret platformu Kaspi.kz, Türkiye'nin önde gelen online alışveriş platformu Hepsiburada'nın %65,41'ini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya vardı.

Kazakistan'ın lider online alışveriş platformu Kaspi.kz, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından Hepsiburada'nın sahibi D-Market'in %65,41 hissesini 1,13 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşma sağladı. Satın alma anlaşması, Doğan ailesi üyeleri ile 17 Ekim 2024 tarihinde imzalandı.

Hisse Devrinin Ayrıntıları

Açıklamaya göre, Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze ile Doğan ailesinden Hanzade Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Begüm Doğan Faralyalı, Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Işıl Doğan arasında, D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.’nin %65,41 hissesini temsil eden A ve B sınıfı hisselerin devri için sözleşme imzalandı. Satın alma işleminin, gerekli yasal izinlerin alınmasının ardından 2025’in ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

hepsi.jpg

Ödeme İki Taksitte Yapılacak

Satın alma işlemi kapsamında Kaspi.kz, 1,13 milyar dolarlık ödemeyi iki aşamada gerçekleştirecek. 600 milyon dolarlık ilk ödeme, anlaşmanın kapanışında yapılacakken, kalan 526,9 milyon dolar kapanıştan altı ay sonra ödenecek.

ABD borsasında işlem gören Hepsiburada'nın hisseleri, anlaşma öncesinde 2,2 dolar seviyesinden kapanmıştı ve şirketin piyasa değeri 707 milyon dolar olarak belirlenmişti.

Kaspi.kz CEO’sundan Açıklama

Kaspi.kz CEO’su Mikheil Lomtadze, satın alma ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz. İşlemin tamamlanmasıyla her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek. Türkiye ve Kazakistan'da e-ticaret ve dijital hizmetleri geliştirmeye devam ederken, Kaspi.kz ve Hepsiburada ekiplerinin geniş bilgi ve teknoloji birikiminden yararlanmayı hedefliyoruz.”

Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı'ndan Değerlendirme

Hepsiburada kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.